משובח ועסיסי
מתכון לפילה דג סלמון או ברמונדי בטעמים מלוחים
ערב שבת עם מתכון לדג סלמון או ברמונדי בטעמים מיוחדים וחדשים, עם שום קונפי, בזיליקום, זרעי קימל וחרדל המוסיפים ונותנים את הטעם המוצלח לדגים משובחים ועסיסיים
- חני לוין
- י' טבת התשפ"א
פילה דג סלמון או ברמונדי בטעמים מלוחים צילום: ניסי גולדרייך
מתכון לפילה דג סלמון או ברמונדי בטעמים מלוחים / מאת: ניסי גולדרייך
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה ברמונדי: 20 דקות. זמן אפייה סלמון: 15 דקות.
המצרכים לפילה דג סלמון או ברמונדי בטעמים מלוחים:
- 1 ק"ג פילה דג סלמון או ברמונדי
- 1 ראש שום מחולק לשיניים
- טימין
- צרור עלי בזיליקום
- 1 לימון
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- פפריקה מעושנת
- תבלין קיג'ון
- זרעי קימל
- זרעי חרדל או חרדל דיז'ון
- סילאן
אופן ההכנה לפילה דג סלמון או ברמונדי בטעמים מלוחים:
- חממו מחבת והתחילו לצרוב את שיני השום, הוסיפו מעט שמן זית ועלי טימין והמשיכו לטגן עד להזהבה יפה של השום.
- הניחו בתבנית את הדג ומעליו סחטו את הלימון, זלפו מעט שמן זית וטבלו במלח, פלפל שחור, פפריקה וקיג'ון.
- פזרו מעט זרעי קימל וחרדל, אם אין לכם זרעי חרדל ניתן למרוח בהתחלה מעט חרדל עם גרגירים על הדג.
- הניחו את עלי הבזיליקום ושיני השום המטוגנים, וזלפו מעט סילאן ועוד מעט שמן זית.
- אם בחרתם בדג הסלמון: הכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, למשך 15 דקות.
- אם בחרתם בדג הברמונדי: הכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, למשך 20 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
לכבוד שבת קודש
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות