מחפשים סלט מקורי ומעניין? הסלט הזה מיוחד בטעמו ומדהים ביופיו
לרגעים מתוקים וקלילים בהם המשפחה מסבה יחד ברוגע • השילוב הנפלא בין כבד חמים העשוי היטב בגימור מתקתק ומזמין, לבין פלחי התפוז העשירים ורוטב וויניגרט ההדרים, יוצר עסיסיות מרתקת וקסומה לעין בטעם טוב
- חני לוין
- כ"ח אב התש"פ
רכיבים:
200 גרם כבד עוף טרי צלוי
1 כף דבש
2 שיני שום כתושות
2 תפוזים
1 כוס לקט עלי בייבי טריים (או 4עלי חסה)
1 בצל קטן
לרוטב וויניגרט הדרים:
1/4 כוס מיץ מתפוז טרי
2 כפות מיץ מלימון טרי
1 כף דבש טהור
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית חרדל
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
נחמם מעט שמן במחבת ונוסיף את חתיכות הכבד, השום והדבש. נטגן על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.
לקראת ההגשה, נשטוף את העלים ונפרוס את הבצל לטבעות דקיקות. נקלף את התפוזים ונפריד בעדינות בין הפלחים.
נפזר את העלים, הבצל ופלחי התפוז על צלחת נאה כמצע הגשה חי. (ניתן לחתוך את הפלחים לקוביות או להשאירם שלמים)
על מצע הירק נניח את הכבדים החמים.
את רכיבי הרוטב נערבל היטב בבלנדר יד וניצוק מעל הסלט.
בתיאבון
טיפ: לקבלת תפוז במרקם עסיסי יותר, ניתן לקלף את השקיק החיצוני של הפלחים.
מאת: ריצ'ל רייך מחברת הספר "סוד הגן"
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות