מיוחד לארוחת הצהרים: מתכון לסלמון על קרם אפונה
בזמן הזה של תשעת הימים אנו מחפשים מה להכין צהרים, ולנסות להביא לשולחן מנה 'פרווה' שתשביע את כולם • לפניכם מתכון מושלם לסלמון על קרם אפונה, עם תוספת של אפונה קריספית, כך תוכלו להינות מסעודה יוקרתית וטעימה
סלמון על קרם אפונה/ מאת: ניסי גולדרייך
מרכיבים:
פילה סלמון ללא עור חתוך לקוביות בינוניות
חצי כוס שמן זית בחומציות נמוכה
חצי כוס מיץ מלימון
2 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
4 שיני שום כתושות
מלח גס
פלפל צ'טה גרוס
לקרם האפונה:
2 כוסות אפונה ירוקה של סנפרוסט
גביע שמנת חמוצה 27% (אפשר להמיר לכוס קרם קוקוס עם כף מיץ מלימון)
מלח
פלפל שחור טחון
אופן הכנה:
בקערה מערבבים את השמן זית לימון דבש וסויה ומשרים בו את הסלמון כחצי שעה
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את קוביות הדג ומפזרים מעט מלח גס ופלפל צ'טה
אופים 12 דקות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות
את האפונה מבשלים כ10 עד 15 דקות ומסננים
טוחנים בבלנדר לקרם חלק, מוסיפים שמנת חמוצה ומתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב
בצלחת עמוקה מעט שופכים מקרם האפונה ועליו מניחים את הדג ומגישים
ניתן לגוון הגשה עם אפונה קריספית או טבעות בצל ירוק
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות