ירקות על האש - כי קצת בריאות לא תזיק לנו
אם אתם כבר מוצאים את עצמכם מנפנפים מעל בשר מתובל ולצדו פיתות וסלטים, אל תשכחו להוסיף ירקות צלויים - במקום לנשנש עוד נקניקיה, קחו עגבניה
- מאיה הבלין
- י"ז אייר התשע"ט
בואו נודה רגע על האמת, מנגל זה לא שיא הבריאות. כמויות בשר מתובלות, פיתות, צ'יפס, מרשמלו. אתם שואלים מה נעשה? ואני אומרת, בואו נכניס קצת ירק לדבר הזה.
ירקות על האש, הכי פשוט בעולם, בריא, ומאד טעים. יכולים לשמש כתוספת או כנשנוש. במקום לנשנש עוד נקניקיה, קחו כרוב או עגבניה.
החומרים:
ירקות שמתאימים לצליה על האש: כרוב שלם, עגבניה, חציל, קישוא, גמבה, פטריות טריות, ראש שום ועוד.
שמן זית.
מלח.
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לגודל מתאים לצליה. לדוגמא - כרוב שלם נחתוך לרבעים או שמיניות, עגבניה לחצי, חציל לפרסות בעובי בינוני, גמבה לרבעים וכו'.
מניחים את הירקות החתוכים בתבנית.
מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח לפי הטעם. מי שרוצה עוד תבלינים יכול להוסיף. אני מעדיפה לשמור על הטעם של הירקות. אגב, לשום לא צריך להוסיף כלום, פשוט תזרקו על המנגל.
צולים על המנגל עד שהירקות מתרככים.
רמת ההכנה תלויה בטעם שלכם.
תיהנו.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות