י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

מתכון למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף

לכל חובבי הסלטים: מתכון מוצלח למטבוחה עסיסית וטעימה ללא צורך בקילוף העגבניות, משולבת בפלפלים קלויים וסילאן הנותנים את טעמם המשובח לסלט חגיגי

מתכון למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף
מטבוחה צילום: אסתי

מתכון למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף / אסתי

המצרכים למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף:

  • 15 עגבניות אדומות רכות
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 2 פלפלים ירוקים צלויים מקולפים קצוצים גס
  • שמן
  • מלח
  • כמון
  • פפריקה
  • סילאן / סוכר

אופן ההכנה למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף:

  1. חותכים כל עגבניה עם הקליפה, לארבעה חלקים ומעבירים אותן לקוצץ חשמלי (מז'ימיקס) מפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת חתיכות יחסית גסות ולא ממש קטנות
  2. לא להעמיס על המכשיר, אפשר לחלק לכמה פעמים ולקצוץ בכמויות קטנות
  3. מעבירים את העגבניות הקצוצות לסיר גדול ורחב ומבשלים על להבה גבוהה וכל הזמן מערבבים עד לצמצום הנוזלים בערך 40 דקות
  4. לאחר מכן שמים בקערה קטנה: רבע עד חצי כוס שמן, פלפלים קלויים, שום, רבע כפית מלח, רבע כפית כמון,  1 כף גדושה פפריקה, 1 כף סילאן או סוכר
  5. מערבבים ומוסיפים לסיר העגבניות
  6. ממשיכים לבשל עד לקבלת מטבוחה ללא נוזלים, טועמים אם חסר עוד קצת מלח ומתקנים תיבול
  7. מעבירים לקופסא ושומרים בקירור עד להגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון סלט

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}