י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

ארוחה משפחתית מושלמת: מתכון לעוף עם בורגול בסיר אחד

מחפשים מתכון קל לארוחה משפחתית, ללא צורך בלכלוך מיותר? קבלו מתכון לעוף עם בורגול בתיבול עסיסי וטעים המתבשלים יחד בסיר אחד, בהגשה עם ירק קצוץ וגרגירי רימון תקבלו מנת יוקרה משובחת

ארוחה משפחתית מושלמת: מתכון לעוף עם בורגול בסיר אחד
עוף עם בורגול בסיר אחד צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוף עם בורגול בסיר אחד / נועם זיגדון

המצרכים לעוף עם בורגול בסיר אחד

  • 8 חלקי עוף כרעיים /שוקיים
  • 3 כוסות בורגול גס
  • 4 שיני שום פרוסים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית צ'לי חריף
  • ¾ כף שטוחה מלח
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית תבלין לקציצות/בהרט..
  • ½ כף אבקת מרק עוף
  • 1 ליטר מים
  • ¼ כוס שמן

להגשה:

  • כוסברה / פטרוזיליה קצוצה
  • גרגרי רימון

אופן ההכנה לעוף עם בורגול בסיר אחד:

  1. מחממים סיר עם השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה  
  2. מוסיפים את השום, הפפריקה והכורכום ומחממים מעט
  3. מוסיפים את העוף ומטגנים משני צדדים
  4. מוסיפים את המים ושאר התבלינים
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה במשך חצי שעה 
  6. שוטפים את הבורגול היטב ומוסיפים גם אותו לסיר עם העוף
  7. מפזרים את הבורגול בין העופות ומכסים את הסיר
  8. מבשלים במשך 20 דקות על אש בנונית להבה נמוכה
  9. מכבים את הגז ומצננים 10 דקות
  10. לפני ההגשה מפזרים כוסברה/פטרוזיליה קצוצה וגרגירי רימון

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון ארוחת צהרים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}