צי הרכב הממשלתי עובר לחשמלי - אלה הזוכים
בתום תהליך מכרז נבחרו מספר דגמי רכב חשמלי שישמשו את צי הרכב הממשלתי. צי הרכב הממשלתי מונה כ-15,000 רכבים, ובהם רכבי משטרה, כבאות, שב"ס ומשרדי הממשלה השונים
מדינת ישראל עוברת לרכב חשמלי. עם שורה ארוכה של סיבות סביבתיות (לכאורה) לעשות כן. לפי הודעת משרד האוצר, בתום תהליך מכרז נבחרו מספר דגמי רכב חשמלי שישמשו את צי הרכב הממשלתי.
הדגמים שזכו במכרז הם: קיה נירו ו-6EV, טויוטה BZ4x, יונדאי איוניק 5 בגרסת הגימור "פרסטיז'", ג'יאומטרי C של ג'ילי, מארוול R של MG וגם BYD דולפין ואטו-3. לפי הודעת משרד האוצר משנת 2022 מצטיידת המדינה ברכב היברידי ועד 2035 יעבור צי הרכב של מדינת ישראל לרכב חשמלי בלבד.
לדברי החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "אנו ממשיכים בתוכניתנו למעבר לצי רכב חשמלי. במכרז הנוכחי הגדלנו באופן משמעותי את היצע הרכבים החשמליים אשר מהם יוכלו לבחור עובדי המדינה הזכאים לכך, וכך נוכל להגדיל את פלח הרכבים החשמליים בצי, ולעמוד בהתחייבות שלקחנו על עצמנו. מעבר הצי הממשלתי לרכבים בהנעה אלטרנטיבית הוא חלק ממפת הדרכים הירוקה שאנו מובילים, הכוללת פעולות רבות בתחום האקלים והסביבה, בהן התקנת פאנלים פוטו-וולטאיים על בנייני הממשלה, בינוי ממשלתי מאופס פליטות, ייזום פעולות להתייעלות אנרגטית במשרדי הממשלה, הקמה של מתקני טיפול פסולת והשבת אנרגיה, הנפקת אגרת חוב ירוקה, ועוד. אגף החשב הכללי רואה לנגד עיניו את היתרונות הרבים – הכלכליים והסביבתיים – בקידום פרויקטים ומיזמים שיתרמו למאבק במשבר האקלים, וימשיך לפעול ולקדם פרויקטים נוספים בתחום זה".
צי הרכב הממשלתי מונה כ-15,000 רכבים, ובהם רכבי משטרה, כבאות, שב״ס ומשרדי הממשלה השונים. מלבד משרדי הממשלה, גופים רבים נוספים כגון רשויות מקומיות, חברות ממשלתיות ועוד, משתמשים במכרזים אלו לרכישת רכבים ויוכלו לרכוש רכבי נוסעים בהנעה אלטרנטיבית בלבד באמצעות מכרזי מינהל הרכב הממשלתי.
בין הדגמים שנבחרו ישנו דגם אחד ללא ציון בטיחות. מכיוון שמעולם לא עבר מבחן ריסוק אובייקטיבי. בנוסף, לאור המהירות שבה שציי הרכב הגדולים בחו"ל, כמו הרץ ו-בדג'ט, מוכרים את הרכבים החשמליים שלהן בשל עלויות אחזקה גבוהות מהצפוי. האם גם מדינת ישראל ממהרת ל"עתיד ירוק" מבלי להכיר את העובדות?.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות