מתכון לעוגיות חמאה ומנטה
מה יותר מתאים מעוגיות מנטה לצד כוס תה חם בימים סגרירים אלו, הנה מתכון נהדר לעוגיות מנטה בציפוי אבקת סוכר שיעניקו לכם טעם של עוד
- חני לוין
- ד' שבט התשפ"ד
עוגיות חמאה ומנטה צילום: ניצה בן ישי
מתכון לעוגיות חמאה ומנטה / ניצה בן ישי
המצרכים לעוגיות חמאה ומנטה:
לבצק:
- 200 ג' חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 1.5 כוסות עלי נענע שטופים ויבשים (ללא גבעולים)
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 חלמונים
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1.5 כפות קורנפלור
- צבע מאכל ירוק (לא חייב, אבל מוסיף צבע יפה)
לציפוי:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה לעוגיות חמאה ומנטה:
- בקערה מכניסים את עלי הנענע והסוכר וטוחנים הייטב בעזרת בלנדר מוט
- מוסיפים פנימה חמאה ותמצית וניל וממשיכים לעבד עם הבלנדר מוט
- מוסיפים את החלמונים ולאחמ"כ את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומעבדים הייטב עד לקבלת בצק אחיד ורך
- מוסיפים את הקורנפלור ואת צבע המאכל ומערבלים לאיחוד
- מכניסים את הבצק למקרר למשך עשר דקות
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים ממש (בגודל של ענבים..) ומגלגלים באבקת סוכר,
- פוחסים אותם מעט ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מוודאים שיש רווח מספיק בין העוגיות, הן תופחות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170° ואופים במשך 12 דקות
- העוגיות מוכנות כשהן מתנתקות בקלות מהתבנית,
- הן מתייצבות לאחר צינון מוחלט.
- מגישים לצד כוס תה חם ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות