מתכון לבייגל מוצלח והכי טעים שיש
מחפשים רעיון לסעודת מלווה מלכה? קבלו מתכון לבייגל ביתי עסיסי והכי טעים שיש, בהגשה לצד סלט ירקות עשיר וגבינות, תקבלו ארוחה חגיגית ומלאת עניין
- חני לוין
- ג' שבט התשפ"ד
בייגל ביתי צילום: ניצה בן ישי
מתכון לבייגל מוצלח והכי טעים שיש / ניצה בן ישי
המצרכים לבייגל מוצלח והכי טעים שיש:
לבצק:
- 3.5 כוסות קמח
- 1 כף שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1 כף מלח
- 1.5 כוסות מים
לציפוי:
- 4 כפות סילאן
- 4 כפות מים
- 2 כוסות שומשום
אופן ההכנה לבייגל מוצלח והכי טעים שיש:
- בקערה מכניסים קמח, שמרים, סוכר, שמן ומלח ומתחילים ללוש עד לאיחוד
- מוסיפים את המים לאט, בכל פעם קצת וממשיכים ללוש עוד 7 דקות לפחות עד לקבלת בצק רך ונעים
- מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
- לאחר ההתפחה, ממשיכים בלישה עוד קצת ומחלקים את הבצק ל 7 כדורים
- מכסים במגבת להתפחה נוספת של 15 דק'
- בינתיים מכינים את הציפוי
- בקערה, מערבבים את הסילאן עם המים
- בקערה נפרדת מניחים את השומשום
- מגלגלים כל כדור בצק לגליל, מקפלים לשניים ומסובבים לצורת בורג ואז סוגרים את הקצוות ונוצר עיגול.
- טובלים את הבייגל בקערה עם הסילאן - מכל הצדדים ולאח"מ טובלים בקערת השומשום
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220° ואופים במשך כ 15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מתכננת לעשות הפרשת חלה? מקבץ הלכות הפרשת חלה שחשוב לדעת
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות