מתכון לאקלרים במילוי קרם נוגט
קינוח יוקרתי וטעים במיוחד: מתכון לאקלרים במילוי קרם שוקולד או נוגט המצופים בשוקולד ואגוזים גרוסים המעניקים את טעמם המושלם לקינוח מרשים
- חני לוין
- כ"ב טבת התשפ"ד
אקלרים במילוי נוגט צילום: אסתי זוהרץ
מתכון לאקלרים במילוי קרם נוגט / אסתי זוהרץ
המצרכים לאקלרים במילוי קרם נוגט:
כוס מדידה חד פעמי קר
לבצק:
- 1.5 כוסות מים
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- 1.5 כוסות קמח
- 3 ביצים m
למילוי קצפת נוגט:
- 250 מיל קצפת צימחית / שמנת מתוקה
- 2 כפות פודינג וניל
- 1 כף סוכר
- 1/4 כוס אגוזי לוז קלויים וטחונים דק
- 50 גרם שוקולד מריר מומס
- כפית שטוחה נס קפה בטעם וניל /רגיל או 2-3 כפות ממרח נוגט
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר / חלבי
- 1 כף שמן / ממרח לוטוס מומס מעט
- אגוזי לוז גרוסים / פקאן מסוכר גרוס
אופן ההכנה לאקלרים במילוי קרם שוקולד או נוגט:
- בסיר מכניסים את כל מצרכי הבצק בזה אחר זה מלבד הקמח והביצים ומערבבים הייטב עד להמסה מלאה ולקבלת בצק דביק
- בקערה נפרדת מכינים כוס וחצי קמח ומוסיפים בפעם אחת את כל הקמח לסיר ומערבבים עם כף עץ היטב עד לקבלת תערובת אחידה .
- מכבים את האש ומקררים הייטב את התערובת במשך כ 40 דקות עד לקירור מלא. שלב הקירור חשוב מאוד!
- מעבירים את הבצק הקר לתוך קערת מיקסר ומוסיפים ביצה אחר ביצה תוך ערבול המיקסר היטב היטב .
- אחרי 2 ביצים בודקים בעזרת 2 אצבעות אם נמתח הבצק ולא נקרע, אם עדיין לא נדבק מוסיפים עוד ביצה (סה"כ 3 ביצים.)
- מכניסים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר
- ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים
- מחממים תנור על 190-200 מעלות ואופים עד להזהבה נאה במשך כ 30-35 דקות מבלי לפתוח את התנור .
הכנת המילוי:
- מקציפים הייטב את השמנת המתוקה, הפודינג והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה
- מוסיפים לקצפת רבע כוס אגוזי לוז טחונים, שוקולד מריר מומס וכפית שטוחה נס קפה או 2-3 כפות ממרח נוגט
- מערבבים באיטיות בתנועות עטיפה עד לאיחוד
- חותכים כל פחזנית בעזרת סכין ומזלפים פנימה מהקצפת
הכנת הציפוי:
- ממיסים את השוקולד עם כף שמן או עם כף ממרח לוטוס וטובלים כל פחזנית ומניחים חזרה על נייר האפייה
- מקשטים באגוזי לוז או פקאן מסוכר
- שומרים בקירור ומגישים קר
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט לבצק: דינה זלצמן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות