מנה פרווה: מתכון לפלפל ממולא בבורגול וירקות
מתכון מוצלח לפלפלים ממולאים בגרסה הפרווה והפעם במילוי של בורגול וירקות מגורדים המעניקים טעם חדש ומלא עניין למנה צמחונית מושלמת
- חני לוין
- ט"ז טבת התשפ"ד
פלפל ממולא צילום: freepik
מתכון לפלפל ממולא בבורגול וירקות / אסתי זוהרץ
המצרכים לפלפל ממולא בבורגול וירקות:
- 2 כוסות בורגול דק
- 3 כפות שמן
- 1/4 כפית מלח
- מים רותחים עד לכיסוי כ 1 ס"מ מעל הבורגול.
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.
- 3 גזרים מגורדים
- 2 שיני שום קצוצות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- 1/4 עד 1/2 כפית בהרט
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- פלפלים (לפי כמות הסועדים)
לרוטב:
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן
- 1 כף מלאה פפריקה מתוקה
- 2 כפות מלאות רסק עגבניות
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית בהרט
- כ 2 כוסות מים רותחים
- 2 תפו"א קלופים וחתוכים לפרוסות
אופן ההכנה לפלפל ממולא בבורגול וירקות:
- בקערה מכניסים בורגול, שמן ורבע כפית מלח ומערבבים
- מוסיפים מים רותחים לקערת הבורגול עד לכיסוי כ 1 ס"מ מעל הבורגול.
- מכסים ונותנים מנוחה בצד כ10 דקות .
- בינתיים מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה
- מוסיפים את הגזרים המגורדים ומזהיבים קלות
- מוסיפים את שיני השום הקצוצות, חופן פטרוזיליה וחופן כוסברה ומתבלים ברבע עד חצי כפית בהרט, רבע כפית פלפל שחור וכפית אבקת מרק עוף
- מוסיפים פנימה את הבורגול המושרה ומערבבים הייטב לאיחוד
- טועמים ומתקנים תיבול
- חותכים את הפלפלים, מרוקנים את הזרעים וממלאים בבורגול .
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר על האש עם 2 כפות שמן מוסיפים את שיני השום הכתושות,
- בקערית, מערבבים כף מלאה פפריקה מתוקה, 2 כפות מלאות רסק עגבניות, חצי כפית סוכר, 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף, רבע כפית פלפל שחור ורבע כפית בהרט ומערבבים הייטב לאיחוד
- מעבירים את תערובת התבלינים והרסק לסיר עם שיני השום המטוגנות ומוסיפים כ 2 כוסות מים רותחים
- מסדרים בתחתית הסיר פרוסות עבות של תפוחי אדמה
- מניחים את הפלפלים הממולאים מעל תפוח האדמה בסיר צמודים זה לזה .
- הרוטב צריך להיות שלוש רבעי גובה מהפלפלים אם חסר עוד מים מוסיפים קצת.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית במשך כשעה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות