מתכון לעוגיות בציפוי קוקוס ושקדים
לכל חובבי העוגיות: מתכון נהדר לעוגיות מוצלחות וטעימות המצופות בקוקוס או שקדים לבחירתכם ומתאימות כנשנוש מתוק לכל עת
עוגיות בציפוי קוקוס ושקדים צילום: אסתי זוהרץ
מתכון לעוגיות בציפוי קוקוס ושקדים / אסתי זוהרץ
המצרכים לעוגיות בציפוי קוקוס ושקדים:
כוס מדידה: לפי כוס קרטון חמה סטנדרטית
- 200 גרם מחמאה / נטורינה
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- מעט גרידת לימון או תפוז (אופציונלי)
- 4 כוסות קמח (לפי הצורך)
לציפוי:
- קוקוס / שקדים פרוסים
למריחה:
- ביצה טרופה
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה לעוגיות בציפוי קוקוס ושקדים:
- בקערה מניחים את המצרכים לבצק ואת הקמח מוסיפים בהדרגה עד למרקם נוח.
- קורצים מהבצק עיגולים קטנים בגודל מטבע ומשטחים מעט
- מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- חלק מהעוגיות משאירים ללא ציפוי וחלק מורחים בביצה טרופה ומפזרים שקדים פרוסים
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 22 דקות או עד להזהבה נאה
הכנת הסירופ:
- מניחים בסיר את מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה במשך כ 10 דקות או עד לצמצום ולקבלת סירופ
- מוציאים את העוגיות האפויות ללא הציפוי מהתנור וטובלים אותן בסירופ
- מצפים אותן מיד בקוקוס ומניחים להצטננות
- שומרים בקופסא ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות