כ"ב כסלו התשפ"ה
23.12.2024

טעימה וקלילה: מתכון לעוגת וניל - לימון ושוקולד

מתכון נהדר לעוגה מוצלחת וטעימה המשולבת בטעמי וניל - לימון ונטיפי שוקולד מריר. עוגה שמתאימה כקינוח לכל סעודה או אירוע

טעימה וקלילה: מתכון לעוגת וניל - לימון ושוקולד
עוגת וניל לימון ושוקולד צילום: אסתי זוהרץ

מתכון לעוגת וניל - לימון ושוקולד / אסתי זוהרץ

המצרכים לעוגת וניל - לימון ושוקולד:

מידה בכוס 250 מיל

  • 4 ביצים L
  • 1.5 כוסות  סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 כוס מיץ לימונדה / או מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס נטיפי שוקולד קטנים
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל

לזיגוג אחרי האפיה:

  • 1/4 כוס סילאן מעורבב עם 2 כפות מים רותחים

אופן הכנה לעוגת וניל - לימון ושוקולד:

  1. מחממים תנור ל-180- 200 מעלות.
  2. בקערה טורפים ידנית ללא צורך במיקסר ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, הקוקוס וחצי מכמות השוקולד צ'יפס, אבקת אפייה וסוכר וניל וטורפים לאיחוד.
  3. משמנים תבנית בינונית במעט שמן ומפזרים מעט קוקוס. משטחים את התערובת בתבנית ומפזרים את הרבע כוס הנותרת של השוקולד צ'יפס מעל הבלילה על מנת שלא ישקעו
  4. אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  5. לאחר האפייה מוזגים על העוגה החמה בעזרת כף את תערובת הסילאן והמים, באופן אחיד.
  6. ניתן לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה .

בהצלחה רבה ובתאבון

עוגה מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}