טעימה וקלילה: מתכון לעוגת וניל - לימון ושוקולד
מתכון נהדר לעוגה מוצלחת וטעימה המשולבת בטעמי וניל - לימון ונטיפי שוקולד מריר. עוגה שמתאימה כקינוח לכל סעודה או אירוע
עוגת וניל לימון ושוקולד צילום: אסתי זוהרץ
מתכון לעוגת וניל - לימון ושוקולד / אסתי זוהרץ
המצרכים לעוגת וניל - לימון ושוקולד:
מידה בכוס 250 מיל
- 4 ביצים L
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כף גרידת לימון
- 1 כוס מיץ לימונדה / או מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס נטיפי שוקולד קטנים
- 1 כוס קוקוס
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 שקיות סוכר וניל
לזיגוג אחרי האפיה:
- 1/4 כוס סילאן מעורבב עם 2 כפות מים רותחים
אופן הכנה לעוגת וניל - לימון ושוקולד:
- מחממים תנור ל-180- 200 מעלות.
- בקערה טורפים ידנית ללא צורך במיקסר ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, הקוקוס וחצי מכמות השוקולד צ'יפס, אבקת אפייה וסוכר וניל וטורפים לאיחוד.
- משמנים תבנית בינונית במעט שמן ומפזרים מעט קוקוס. משטחים את התערובת בתבנית ומפזרים את הרבע כוס הנותרת של השוקולד צ'יפס מעל הבלילה על מנת שלא ישקעו
- אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
- לאחר האפייה מוזגים על העוגה החמה בעזרת כף את תערובת הסילאן והמים, באופן אחיד.
- ניתן לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה .
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות