מתכון לבשר שפונדרה עם בצל מקורמל
מתכון נהדר למנה עיקרית הולמת, בשר שפונדרה המתבשל עם בצל מקורמל, שזיפים וסילאן ומקבל טעם עסיסי ומשובח - לא תפסיקו לקצור מחמאות
- נועם זיגדון
- ה' טבת התשפ"ד
שפונדרה עם בצל מקורמל צילום: נועם זיגדון
מתכון לבשר שפונדרה עם בצל מקורמל / נועם זיגדון
המצרכים לבשר שפונדרה עם בצל מקורמל:
- ½+1 קילו שפונדרה חתוך לנתחים גדולים
- 4-5 בצלים קטנים /שלוטים
- 4-5 בצלים סגולים בינוניים
- 1 כרשה גדולה חתוכה ל- 4
- 2 ראשי שום שלמים חצויים
- 5-6 תמרים צהובים / שזיפים מיובשים
- 3-4 כפות דבש / סילאן
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 2-3 עלי דפנה
- 3-4 גרגרי פלפל אנגלי שלם
- 4-5 עלי טימין
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס מים
אופן ההכנה לבשר שפונדרה עם בצל מקורמל:
- בסיר רחב מטגנים את הבשר עם מעט שמן משני צדדים ומניחים בצד
- צולים את הבצלים עם מעט שמן עד שהם מתקרמלים מעט
- מכניסים את הבשר ושאר המרכיבים מתבלים ומביאים לרתיחה
- מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך - 3 שעות
- מורידים את הנייר והמכסה ואופים עוד רבע שעה להשחמה
- מגישים לצד אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות