מתכון לעוגת סולת תפוזים משגעת
מתכון לעוגה מוצלחת וטעימה המתאימה במיוחד לכבוד שבת קודש, עוגת סולת תפוזים בציפוי סירופ מתוק ושערות קוקוס, היוצרים יחד עוגה מיוחדת ומלאת עניין
- נועם זיגדון
- י"ז כסלו התשפ"ד
עוגת סולת תפוזים משגעת צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת סולת תפוזים משגעת / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת סולת תפוזים משגעת
- 4 ביצים L
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס סולת
- 1 כוס קמח
- 1 אבקת אפיה
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כפית תמצית רום
לקישוט:
- שערות קוקוס
אופן ההכנה לעוגת סולת תפוזים משגעת:
- בסיר מכניסים את מצרכי הסירופ ומרתיחים במשך 5 דקות ומכבים את האש
הכנת העוגה:
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
- את החלבונים (הלבן) מקציפים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים (הצהוב) עם חצי כוס סוכר עד לקבלת בלילה בהירה ומוסיפים בהדרגה את השמן ושאר המרכיבים
- מאחדים את החלבונים עם תערובת החלמונים בעזרת ערבוב איתי בתנועות קיפול
- יוצקים את הבלילה לתבנית בנונית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170°
- אופים במשך כ- 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש
- כשהעוגה מוכנה שופכים עליה את הסירופ שהספיק להתקרר (או להיפך)
- מפזרים שערות קוקוס ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות