י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

מתכון לבצק פסטה בשלל צבעים, צורות ומילויים

מתחשק לכם להכין פסטה לגמרי לבד ולהפתיע את הילדים בחג החנוכה? קבלו מתכון לבצק פסטה מושלם במגוון צבעים, צורות ושלל מילויים

מתכון לבצק פסטה בשלל צבעים, צורות ומילויים
בצק פסטה צילום: אסף עמברם

מתכון לבצק פסטה בשלל צבעים, צורות ומילויים / שף ציפי כהן

המצרכים לבצק פסטה בשלל צבעים, צורות ומילויים:

  • 500 גר' קמח דורום
  • 12 חלמונים
  • 2 ביצים
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח

לבצק צבעוני - פסטות בצבעים שונים:

  • פסטה כתומה עם פלפלים - למתכון הבסיסי מוסיפים 1 וחצי כפות מחית של פלפלים אדומים קלויים, טחונים במעבד מזון. מורידים מכמות הביצים ל-2 ביצים.
  • פסטה ירוקה עם תרד - למתכון הבסיסי מוסיפים 100 גר' של תרד חלוט ומסונן טחון במעבד מזון או תרד ממוצרי סנפרוסט. משתמשים במתכון זה ב-2 ביצים.
  • פסטה סגולה עם סלק - למתכון הבסיסי מוסיפים 1 וחצי כף של סלק שבושל במים ונטחן במעבד מזון. משתמשים במתכון זה ב-2 ביצים.
  • פסטה אדומה - לבצק צבעוני, מפחיתים ביצה אחת ומוסיפים במקומה 100 גרם מחית ירק/רסק עגבניות.
  • פסטה צהובה – כורכום (עדיף טרי)
  • ניתן אף לתבל את הבצק בתבלינים יבשים, עשבי תיבול מבלי לשנות את יחס הנוזלים.

אופן ההכנה לבצק פסטה:

  1. מעבדים במעבד מזון / במיקסר עם וו גיטרה, קמח, מלח ושמן.
  2. מוסיפים את הביצים והחלמונים ומעבדים לבצק, אם צריך, מוסיפים מים קרים.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים כחצי שעה למנוחה במקרר.
  4. מרדדים במכונת פסטה לצורה רצויה.

הוראות לרידוד הבצק במכונה:

  1. מכניסים למכונה לעובי MAX - מרדדים מוציאים מקפלים ומרדדים לצד שני . חוזרים על הפעולה 3 פעמים עד שהבצק מתגמש, מבהיר והמרקם שלו חלק.
  2. בשלב זה כבר לא מקפלים את הבצק ומעבירים אותו במכונה לפי הסדר הבא: 3-5-7-9
  3. רביולי / פטוצ'יני - בעובי 7
  4. עלים ללזניה / קנלוני - בעובי 9
  5. לאחר המילוי ניתן להקפיא לכמה חודשים, לאכסן במקרר יום או יומים עד לבישול.

הערה חשובה: את הפסטה תמיד מבשלים אחרי שהרוטב מוכן ומגישים מיד.

* בתמונה מוצגות צורות שונות למילוי בצק פסטה: רביולי, קנלוני, סוכריות פסטה

בהצלחה רבה ובתאבון

באדיבות: הקמפוס הקולינרי - בית ספר ללימודי קונדיטוריה ובישול לציבור החרדי.

 

מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}