מתכון לרולדת ספירלה מהממת וטעימה במיוחד
מתכון נהדר לרולדה מעניינת ומיוחדת, מתאימה כקינוח לכל סעודה וניתן להמיר אותה בקלות לפרווה | לא תפסיקו לקצור מחמאות
- נועם זיגדון
- ד' כסלו התשפ"ד

רולדת ספירלה צילום: נועם זיגדון
מתכון לרולדת ספירלה מהממת וטעימה במיוחד / נועם זיגדון
המצרכים לרולדת ספירלה מהממת וטעימה במיוחד:
לרולדה:
- 4 ביצים
- 2 כפות שמן
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אפיה
לקצפת:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה /צמחית
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה לרולדת ספירלה מהממת וטעימה במיוחד:
הכנת הרולדה:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים מקציפים עם הסוכר
- מורידים מהירות ומוסיפים את החלמונים, השמן והמיץ תפוזים
- מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את אבקת האפיה והקמח בתנועת קיפול
- יוצקים את הבלילה לתבנית של תנור מרופדת בנייר אפיה משומן
- משטחים הייטב ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך 10 דקות עד שמשחים
- מוציאים מהתנור ומקררים היטב
הכנת המלית – הקצפת:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי המלית ומקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה
- שומרים בצד 3 כפות מהקצפת לקישוט
הרכבת הרולדה:
- מחלקים את הרולדה לרצועות בין 5-10 ס"מ ומניחים אותן לרוחב זו לצד זו כך שיווצר לכם רצועה אחת ארוכה של רולדה
- מורחים ריבה / ריבת חלב על כל רצועות הרולדה
- מעל הריבה מורחים שכבת קצפת ומגלגלים כל רצועה לרולדה וממשיכים אותה לרצועה הבאה
- מזלפים מעט קצפת מעל ומקשטים כיד הדמיון
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות