מהמטבח הטריפולטאי
אותנטי, ביתי והכי טעים: מתכון לטבחה עם שעועית וקוקלות
'טבחה' תבשיל המגיע מהמטבח הטריפוליטאי, אותנטי, ביתי והכי טעים, הנה מתכון המשלב בתוכו שעועית וקוקלות
- נועם זיגדון
- כ"ב חשון התשפ"ד
טבאחה עם שעועית וקוקלות צילום: נועם זיגדון
מתכון לטבחה עם שעועית וקוקלות / נועם זיגדון
המצרכים לטבחה עם שעועית וקוקלות:
- 8 מנות עוף או בשר
- 2 בצלים חתוכים
- 2 כפות מלאות רסק
- 4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
- 1-1/2 כוס שעועית לבנה מושרת
- ½ פלפל חריף
- 1 כף פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה
- מעט כוסברה קצוצה
- ½ כף תבלין למפרום
- ½-2 כוסות מים
- ½ כף מרק עוף
- ½ כף מלח
- ¼ כוס שמן
לקוקלות:
- 2 כוסות סולת
- 2-3 ביצים
- 1 בצל גדול מגורד
- צרור פטרוזיליה
- 150 גרם שומן בקר/ כבש או עוף
- ½ כף פפריקה מתוקה וחריפה
- 1 כפית תבלין למפרום
- 2-3 שיני שום
- ¼ כף אבקת מרק עוף
- ¼ כף מלח
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה לטבחה עם שעועית וקוקלות:
הכנת הקוקלות:
- מערבבים היטב את כל מצרכי הקוקלות עד לקבלת עיסה אחידה
- יוצרים קציצות מאורכות ומכניסים להקפאה להתייצבות
הכנת הטבחה:
- מטגנים את הבצל עם שמן
- מוסיפים פפריקה חריפה ומתוקה, מערבבים ומיד מוסיפים כוס מים
- מוסיפים את הרסק ומשחימים מעט
- מסדרים את העופות/בשר ומוסיפים את תפוחי האדמה, המים והשעועית
- מתבלים וכאשר הרוטב רותח מכניסים פנימה את הקוקלות
- מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות עד שהקציצות מתייצבות (לא לגעת בהן לפני)
- מבשלים במשך כשעה על אש נמוכה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות