י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מהמטבח הטריפולטאי

אותנטי, ביתי והכי טעים: מתכון לטבחה עם שעועית וקוקלות

'טבחה' תבשיל המגיע מהמטבח הטריפוליטאי, אותנטי, ביתי והכי טעים, הנה מתכון המשלב בתוכו שעועית וקוקלות 

אותנטי, ביתי והכי טעים: מתכון לטבחה עם שעועית וקוקלות
טבאחה עם שעועית וקוקלות צילום: נועם זיגדון

מתכון לטבחה עם שעועית וקוקלות / נועם זיגדון

המצרכים לטבחה עם שעועית וקוקלות:

  • 8 מנות עוף או בשר
  • 2 בצלים חתוכים
  • 2 כפות מלאות רסק
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
  • 1-1/2 כוס שעועית לבנה מושרת
  • ½ פלפל חריף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • מעט כוסברה קצוצה
  • ½ כף תבלין למפרום
  • ½-2 כוסות מים
  • ½ כף מרק עוף
  • ½ כף מלח
  • ¼ כוס שמן

לקוקלות:

  • 2 כוסות סולת
  • 2-3 ביצים
  • 1 בצל גדול מגורד
  • צרור פטרוזיליה
  • 150 גרם שומן בקר/ כבש או עוף
  • ½ כף פפריקה מתוקה וחריפה
  • 1 כפית תבלין למפרום
  • 2-3 שיני שום
  • ¼ כף אבקת מרק עוף
  • ¼ כף מלח
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה לטבחה עם שעועית וקוקלות:

הכנת הקוקלות:

  1. מערבבים היטב את כל מצרכי הקוקלות עד לקבלת עיסה אחידה
  2. יוצרים קציצות מאורכות ומכניסים להקפאה להתייצבות

הכנת הטבחה:

  1. מטגנים את הבצל עם שמן
  2. מוסיפים פפריקה חריפה ומתוקה, מערבבים ומיד מוסיפים כוס מים
  3. מוסיפים את הרסק ומשחימים מעט
  4. מסדרים את העופות/בשר ומוסיפים את תפוחי האדמה, המים והשעועית
  5. מתבלים וכאשר הרוטב רותח מכניסים פנימה את הקוקלות
  6. מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות עד שהקציצות מתייצבות (לא לגעת בהן לפני)
  7. מבשלים במשך כשעה על אש נמוכה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון תבשיל בשר

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}