מתכון לקציצות בשר עם חציל מטוגן ברוטב עגבניות נדיר
אוהבים ארוחות צהריים מגוונות? קבלו מתכון לקציצות בשר מושלמות המתבשלות ברוטב עגבניות פיקנטי נדיר ומלא טעם
- נועם זיגדון
- י"ז חשון התשפ"ד
קציצות בשר עם חציל מטוגן ברוטב עגבניות נדיר צילום: נועם זיגדון
מתכון לקציצות בשר עם חציל מטוגן ברוטב עגבניות נדיר / נועם זיגדון
המצרכים לקציצות בשר עם חציל מטוגן ברוטב עגבניות נדיר:
לרוטב:
- 2 חצילים חתוכים לקוביות בנוניות
- 15 עגבניות שרי
- 3 עגבניות חצויות פרסות
- 1 פלפל ירוק חריף
- 6 שיני שום
- ¼ כף מלח
- ¼ כף פלפל שחור
- ¼ כף כורכום
- ¼ כף אבקת מרק עוף
- 1 כף פפריקה
- 1 כוס מים
- ¼ כוס שמן
לקציצות:
- 1 ק"ג בשר צלעות
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ¼ צרור כוסברה קצוצה
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 3 שיני שום כתוש
- 1 ביצה
- 3 כפות שטוחות פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה לקציצות בשר עם חציל מטוגן ברוטב עגבניות נדיר:
- הקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי הקציצות עד לאיחוד
- מכסים את תערובת הבשר ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה
- שוטפים את החצילים הייטב וחותכים אתם לקוביות
- מניחים את קוביות החצילים בקערה, מפזרים עליהם מעט מלח ומניחים בצד למשך כחצי שעה
- מטגנים את קוביות החצילים בשמן עמוק עד להשחמה
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את עגבניות השרי והשום ומערבבים ומחממים מעט
- מוסיפים את הפפריקה והכורכום, מערבבים ומוסיפים את המים
- מכדררים כ-20 קציצות מתערובת הבשר שהכנסנו למקרר ומסדרים את הקציצות מעל הרוטב
- מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה (לא לגעת בקציצות)
- לאחר רבע שעה מוסיפים את החציל המטוגן, העגבניות הפרוסות והפלפל החריף
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מכסים שוב ומבשלים כחצי שעה
- מגישים לצד אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות