כ"ד כסלו התשפ"ה
25.12.2024

מתכון לבורקס טורקי  - בויוס

מתכון נהדר לתוספת מושלמת לכל ארוחה שתבחרו, בורקס טורקי שתוכלו למלא בכל מה שאתם אוהבים, גבינות, פירה או תערובת בשר מוצלחת ויש לכם ארוחה משביעה ומלאת טעם 

מתכון לבורקס טורקי  - בויוס
בורקס טורקי צילום: נועם זיגדון

מתכון לבורקס טורקי  - בויוס / נועם זיגדון

המצרכים לבורקס טורקי  - בויוס:

לבצק:

  • 1 קג" קמח מנופה
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כף מלח
  • 3+1/2 כוסות מים (כוס חד פעמית קרה)

למילוי: (יש לבחור אופציה אחת מתוך הרשימה)

  • פירה תפוח אדמה
  • תערובת גבינות שאוהבים
  • בשר טחון מטוגן עם בצל ופטריות

אופן ההכנה לבורקס טורקי  - בויוס:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש הייטב במשך 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך אך לא דביק
  2. מחלקים את הבצק ל- 10 עד 14 כדורים ומניחים אותם למנוחה של שעה על מגש עם שמן
  3. פותחים כל כדור לעלה דק דק ומניחים בקצה מילוי שאוהבים, מגלגלים לרולדה ואז לשבלול
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  5. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על -180° ואופים עד שמזהיב
  7. מוציאים מהתנור ומגישים לצד סלט ירקות עסיסי או כתוספת מושלמת לארוחה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}