הקבלנים מבקשים מביהמ"ש לחייב את העיריות לפתוח את אתרי הבניה
בעתירה של התאחדות הקבלנים נכתב כי העיריות סוגרות את האתרים ללא סמכות, למרות החלטת פיקוד העורף ובכך הן גורמות לקבלנים נזק אסטרונומי
- ראובן כספי
- י' חשון התשפ"ד
לאחר שבתחילת השבוע מספר של רשויות מקומיות אישרו את המשך הפעילות באתרי הבניה בשטחם, עדיין נותרו אתרי בניה רבים בערים השונות בהם הפועלים לא הורשו לשוב לעבודתם. בהמשך לכך בית המשפט המחוזי ידון ביום שלישי בעתירת התאחדות הקבלנים בוני הארץ והחברות 'דניה סיבוס', 'עץ השקד' ו'אלקטרה בנייה' נגד משרד הבינוי והשיכון, משרד הפנים ועיריות בת ים, רמת גן וגבעתיים. בדרישה לאסור על הרשויות להשבית את אתרי הבנייה ולתת לעובדים לשוב לעבודתם תחת ההנחיות של פיקוד העורף.
לפי העותרים יש כ-8,400 איש שמושפעים מההחלטה הזו באופן ישיר בכך שדירותיהם עומדות בפני שלב האכלוס והם לא יקבלו טופס 4 בשל השביתה. וכן "על מנת למנוע נזק בלתי הפיך בהיקף אסטרונומי יום יומי לקבלנים, שעלול להוביל לקריסה של אלפי חברות שמעסיקות עשרות אלפי ישראלים, נזק למאות אלפי לקוחות שעלולים להפסיד את כספם, וכתוצאה מכך לפגיעה היקפית במשק בשל סיכון המערכת הפיננסית (שהעמיד אשראי בהיקף של טריליון שקל לענף הבנייה והתשתיות) ויציבות הבנקים וגורמים חוץ בנקאיים"
בעתירה נכתב כי "סגירת אתרי הבנייה גורמת כבר היום לנזק יום-יומי עצום לקבלנים, הנאלצים לשאת בעלות השכירות של ציוד רב המושבת באתרים, עלויות מימון יקרות ותקורות אתר. יתרה מזאת, במקרים של פרויקטים מסוג 'פינוי בינוי', היזמים גם ממשיכים לשאת בימים אלה בעלויות השכירות לדיירים המפונים. כמו כן, סגירת האתרים תוביל בהכרח לאיחורים במסירת הדירות ונזקים עצומים לרוכשים. קיים גם חשש מוחשי כי העובדים הזרים המועסקים באתרי הבנייה יעזבו את המדינה ולא יחזרו לעבוד בקרוב".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות