מתכון לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה
עוגת גבינה מקורית, טעימה ומוצלחת והכי חשוב קלה להכנה, מתכון נהדר שיעניק לכם חגיגיות מיוחדת בטעם של גבינה ובקלוואה יחד
- חני לוין
- י"ד תשרי התשפ"ד
עוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה
המצרכים לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה:
מתאימה לתבנית 20-24
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 3 דפי פילו
- 50 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
- 3 ביצים L
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפות גדושות קמח
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 1 אינסטנט פודנג וניל
- 250 גבינת שמנת נפוליאן
- 250 גבינה לבנה 5%
לתערובת הפיסטוק:
- 200 גרם פיסטוקים קצוצים
- 3 כפות דבש
- ½ כפית קינמון
לציפוי:
- 2 שמנת חמוצה של פעם
- 1 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה:
הכנת העוגה:
- מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
- מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים
לתערובת הפיסטוק:
- מערבבים 200 גרם פיסטוקים קצוצים עם 3 כפות דבש ו ½ כפית קינמון
הרכבת העוגה:
- מניחים 3 שכבות של דף פילו בתבנית, כל דף מברישים בחמאה מומסת לפני שמניחים את הדף הבא
- משטחים את תערובת הפיסטוק בתחתית מעל בצק הפילו ומעל יוצקים את תערובת הגבינות
- את השוליים של דפי הפילו מקפלים פנימה על הגבינה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170° ואופים במשך 50 דקות
- מוציאים מהתנור ומצננים
- בקערה, מערבבים את מצרכי הציפוי עד לאיחוד ושופכים על העוגה
- מכניסים שוב לתנור לעוד 10 דקות
- מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומקשטים בפיסטוקים קצוצים
- מצננים הייטב ושומרים בקירור למשך מספר שעות לפני ההגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: לאפאפ איברהים
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות