מתכון לעוגת פאי גבינה פירורים וריבת חלב
לכל חובבי עוגות הגבינה, קבלו מתכון לפאי נדיר ממולא בקרם גבינה ופירורים, משולב בקישוטי ריבת חלב המעניקים את הטעם המושלם לעוגה חלבית חגיגית במיוחד
- חני לוין
- י"ט אלול התשפ"ג
מתכון לעוגת פאי גבינה פירורים וריבת חלב / אסתי זוהרץ
המצרכים לעוגת פאי גבינה פירורים וריבת חלב:
בתבנית פאי 26-28
לבסיס:
- 3 כוסות קמח (לפי כוס ח"פ שקופה)
- 3/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- גרידת לימון אופציונלי
לשכבת הגבינה:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כפות פודינג וניל
- 1 כף + 1/2 כוס סוכר
- 500 גרם גבינה לבנה
לקישוט:
- ריבת חלב
אופן ההכנה לעוגת פאי גבינה פירורים וריבת חלב:
הכנת הקלתית:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים
- לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומפזרים בתבנית אינגליש נפרדת (לפיזור מלמעלה)
- את יתרת פירורי הבצק מהדקים היטב על תבנית אפייה עגולה 22
- מכניסים את שתי התבניות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ 18 עד 20 דקות או עד להזהבה נאה .
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב
הכנת שכבת הגבינה:
בקערת המיקסר מכניסים 250 מיל שמנת מתוקה ומתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה 2 כפות פודינג ו 1 כף סוכר ומקציפים הייטב עד לקבלת קרם יציב
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה עם 1/2 כוס סוכר עד לאיחוד
לאחר ההקצפה מקפלים לתוך הקצפת את תערובת הגבינה והסוכר ומערבבים באיטיות לאיחוד
את תערובת הגבינה מכניסים לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים מעל גבי הבצק האפוי בתבנית העגולה.
מכניסים את ריבת החלב לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים פרחים בין קרם הגבינה
את הפירורים האפויים שבתבנית האינגליש מפוררים בידיים ומפזרים בצורה אחידה מעל תערובת הגבינה וקישוטי ריבת החלב.
ניתן לזלף פסים של ריבת חלב מעל הפירורים
שומרים בקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות