מתכון לקציצות בשר עם תפוחי אדמה
ארוחת צהרים טעימה ומשובחת עם פרוסות תפוחי אדמה וקציצות בשר המתבשלים ברוטב אדם ומבחר תבלינים המעניקים את טעמם המשובח למנה בשרית מוצלחת
- נועם זיגדון
- י"ד אלול התשפ"ג
- 1 תגובות
קציצות בשר ותפוחי אדמה צילום: נועם זיגדון
מתכון לקציצות בשר עם תפוחי אדמה / נועם זיגדון
המצרכים לקציצות בשר עם תפוחי אדמה:
- 5 תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים
לקציצות:
- 700 גרם בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- ½ כף תבלין לקציצות
לרוטב:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום כתוש
- 1 כף סילאן
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית תבלין שווארמה
- 1 כפית אבקת מרק בצל
- ½ כף אבקת מרק
- 1 כפית צ'ילי מתוק גרוס
- 2 כוסות מים
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לקציצות בשר עם תפוחי אדמה:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הקציצות ומערבבים הייטב לאיחוד
- יוצרים כדורים, מועכים אותם מעט ומניחים בצד
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את השום והסילאן ומחממים במשך כדקה
- מוסיפים את המים והתבלינים ומערבבים הייטב
- מניחים כל קציצה על פרוסת תפוח אדמה ומסדרים אחד ליד השני מעל הרוטב
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר
- מבשלים במשך כ-40 דקות ולאח"מ מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים כ- 15 דקות לקבלת צבע שחום.
- מגישים עם אורז לבן
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות