מתכון לפיצה בתוספת תפוחי אדמה ורוזמרין
לכל חובבי הפיצות: קבלו מתכון לפיצה בתוספת פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה ועלי רוזמרין, מתאימה כארוחת בוקר או ערב כשמתחשק לכם להפתיע
- חני לוין
- י"ב אלול התשפ"ג
פיצה בתוספת תפוחי אדמה ורוזמרין צילום: מירב מלכה
מתכון לפיצה בתוספת תפוחי אדמה ורוזמרין / מירב מלכה
המצרכים לפיצה בתוספת תפוחי אדמה ורוזמרין:
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1.5 כפות שמרים
- 3 כפות סוכר
- 2-3 כוסות חלב פושר חם.
- 1.5 כפות מלח
- 1/2 כוס שמן.
לרוטב:
- 3 שיני שום קצוצות
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1/4 כוס מים
- תבלין לפיצה
- מלח
- פלפל שחור
- אבקת מרק פטריות
תוספות:
- 3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים ממש דק
- גבינה צהובה מגורת
- זיתים
- עלי רוזמרין
אופן ההכנה לפיצה בתוספת תפוחי אדמה ורוזמרין:
הכנת הבצק:
- בקערה מערבבים את השמרים עם כוס מים ורבע כפית סוכר ומניחים לתסיסה במשך כ20 דקות
- מוסיפים את יתר מצרכי הבצק מלבד המלח ומתחילים ללוש, במהלך הלישה מוסיפים את המלח ולשים הייטב עד לקבלת בצק אחיד
- משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון ומגבת ומניחים להתפחה במשך כשעה
הכנת הרוטב:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את השום עד להשחמה
- מוסיפים את המים, התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים הייטב לאיחוד מבשלים עד לרתיחה ומכבים את האש
הכנת הפיצה:
- מרדדים כדור בצק לצורת פיצה עגולה
- מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על הבצק ומעל שופכים את הרוטב
- מוסיפים גבינה צהובה וזיתים ומפזרים עלי רוזמרין.
- מניחים להתפחה במשך 15 דקות נוספות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ25 דקות או עד להזהבה
- מוציאים מהתנור ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות