מתכון ללחם שום נדיר ומוצלח
מתכון מוצלח ומלא טעם של לחם שום נדיר וטעים במיוחד, הוא מתאים לכל ארוחת בוקר או ערב ומשדרג כל סעודה חגיגית
- נועם זיגדון
- ו' אלול התשפ"ג
לחם שום נדיר ומוצלח צילום: נועם זיגדון
מתכון ללחם שום נדיר ומוצלח / נועם זיגדון
המצרכים ללחם שום נדיר ומוצלח:
כוס מדידה: חד פעמית חמה. כמות: 20-25 לחמניות
לבצק:
- 1 ק"ג קמח חלה של נפלאות
- ½1 כפות שמרים
- 2 כפות חומץ
- 3 כפות סוכר
- 1 כף שטוחה מלח גס
- ¼ כוס שמן
- ½2 כוסות מים פושרים
לתערובת השום והשמן:
- ½ כוס שמן זית
- 4 שיני שום כתוש
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה ללחם שום נדיר ומוצלח:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים מלבד השמן ומתחילים ללוש הייטב
- לקראת סוף הלישה מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש לבצק אחיד
- מניחים בצד את הבצק כשהוא מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן דק וגדול
- מורחים את הבצק בתערובת השמן ובעזרת גלגלת חותכים לרצועות
- מגלגלים כל רצועה לשבלול ומניחים בתבנית עגולה זה לצד זה בצורת פרח
- מניחים להתפחה במשך כ-20 דקות נוספות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על- 180° ואופים במשך כ- 25 דקות .
- לאחר האפיה מברישים שוב בתערובת השום שנותרה וממתינים לצינון.
- מגישים על כל מה שאוהבים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות