מתכון ללחמניות שום רכות ואווריריות
מחפשים מתכון מוצלח ללחמניות שום אווריריות ורכות במיוחד? קבלו מתכון ללחמניות שום שפשוט לא תפסיקו לנשנש, אם תגישו אותם לצד סלט ירקות עשיר ומבחר גבינות תקבלו מנה מרשימה ומפנקת
- חני לוין
- כ' אב התשפ"ג
לחמניות שום רכות ואווריריות צילום: מלי כהן
מתכון ללחמניות שום רכות ואווריריות / מלי כהן
המצרכים ללחמניות שום רכות ואווריריות:
- 1 ק"ג קמח מנופה.
- 1 כף מלח
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן
- מים פושרים לפי הצורך.
- 1 ביצה טרופה להברשה
לציפוי:
- 2/3 כוס שמן זית
- 5 שיני שום ללא קליפה
- זעתר לפי הצורך
- אורגנו לפי הצורך
אופן ההכנה ללחמניות שום רכות ואווריריות:
- בקערה, מערבבים את הקמח עם החומרים היבשים עד לאיחוד
- יוצרים גומה ומוסיפים את השמן.
- מוסיפים מים פושרים. מתחילים עם שתיים וחצי כוסות ומוסיפים מעט כל פעם לפי ספיגת הקמח. מתחילים ללוש היטב עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
- מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים בניילון ומגבת ומניחים להתפחה במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
- בקערה מכניסים את מצרכי הציפוי ובעזרת מוט בלנדר טוחנים הייטב עד לאיחוד.
- יוצרים כדורים קטנים מהבצק כ 30-33 גרם. ומגלגלים לצורת רצועה ארוכה וקושרים
- מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה אחד ליד השני ומברישים בביצה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים עד להזהבה קלה.
- מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור
- מברישים את הלחמניות בציפוי ומחזירים שוב לאפייה עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
- לאחר האפיה מברישים שוב את הלחמניות בציפוי ומניחים אותן להצטננות
- מגישים עם סלט ירקות עשיר, וכל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות