מתכון לקציצות דגים ברוטב אדום חריף
אוהבים קציצות דגים? המתכון הזה בשבילכם, קציצות משני סוגי דגים מתובלות בטוב טעם ומתבשלות ברוטב אדום חריף ומושלם
- מירב מלכה
- י' אב התשפ"ג
קציצות דגים ברוטב חריף צילום: מירב מלכה
מתכון לקציצות דגים ברוטב חריף / מירב מלכה
המצרכים לקציצות דגים ברוטב חריף:
לקציצות:
- 1 דג סלמון ללא עור
- 1/2 דג לברק
- חצי צרור כוסברה
- 4 שיני שום
- 2 פרוסות לחם רטובות
- מעט כמון
- מעט אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- מעט שמן זית
- מעט אבקת מרק
לרוטב:
- 1 לימון פרוס לעיגולים
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 פלפל חריף חתוך לטבעות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 4 שיני שום
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות פפריקה
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה לקציצות דגים ברוטב חריף:
- משרים את הסלמון והלברק בלימון ומלח במשך 20 דקות
- שוטפים היטב ומעבירים למעבד מזון
- מוסיפים את יתר המצרכים וטוחנים הייטב עד לקבלת עיסה אחידה
- מכדררים לכדורים ומניחים בקערה בצד
הכנת הרוטב:
- בתחתית הסיר מניחים את פרוסות הלימון העגבניות, הפלפל החריף, הגמבה האדומה והשום ומערבבים
- מוסיפים מים עד לחצי גובה בסיר ומביאים לרתיחה
- בקערית, מכניסים את חצי כוס שמן, 2 כפות פפריקה, כפית שטוחה כורכום, כף מלח וכפית פלפל שחור, מערבבים הייטב ושופכים לתוך הסיר
- מערבבים הייטב ומוסיפים את הקציצות פנימה
- מפזרים מעל הכל צרור כוסברה, מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ45 דקות עד שהקציצות מתבשלות הייטב
- מגישים עם אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
בהצלחה
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות