מתכון לשבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים
מתכון נהדר לשבלולי גבינה מוצלחים מבצק שמרים, משולבים בשוקולד צ'יפס או צימוקים ומצופים בסירופ מתוק המעניק רכות מיוחדת למאפה גבינות מתוק

שבלולי גבינה מבצק שמרים צילום: מלי כהן
מתכון לשבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים / מלי כהן
המצרכים לשבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים:
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח מנופה
- 1/3 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן
- כ 1+ 1/4 כוסות מים פושרים (לפי הצורך)
למלית גבינה:
- 1.5 קופסאות גבינה לבנה 9% (375 גרם).
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס סוכר, (ניתן להוסיף עוד קצת אם אוהבים מתוק יותר)
- צימוקים / שוקולד צ'יפס
- 1 ביצה טרופה
לסירופ סוכר:
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 שקית סוכר וניל.
אופן ההכנה לשבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים:
- בקערה, מערבבים היטב את כל מצרכי המלית מלבד הצימוקים או השוקולד צ'יפס, ושומרים במקרר.
- בקערה נפרדת מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש, את המים מכניסים בהדרגה לקראת סוף הלישה עד לקבלת בצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים מעט מים
- מניחים את הבצק בצד כשהוא מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק של בצק על משטח מקומח למלבן ומורחים חצי מכמות המלית. מפזרים צימוקים או שוקולד צ'יפס.
- מגלגלים לרולדה ומהדקים היטב.
- חותכים לפרוסות בעובי הרצוי ומניחים בתבנית.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים פעם שניה במשך כעשר דקות.
- מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להזהבה יפה.
- בסיר מכניסים את מצרכי הסירופ ומבשלים על האש עד לקבלת סירופ חלק ולהמסת הסוכר.
- כאשר המאפים מוכנים מברישים אותם בסירופ בנדיבות ומניחים לצינון
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות