מתכון לפיתות זעתר
מתכון נהדר לפיתות זעתר ביתיות ורכות שימלאו את הבית בניחוחות, לא תפסיקו לקצור מחמאות ולהתענג על הטעם המושלם שלהן
- מירב מלכה
- ב' אב התשפ"ג

פיתות זעתר צילום: מירב מלכה
מתכון לפיתות זעתר / מירב מלכה
המצרכים לפיתות זעתר:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 3 כוסות מים פושרים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף מלח
לציפוי הזעתר:
- 1 כוס שמן זית
- 3 כפות גדושות זעתר
אופן ההכנה לפיתות זעתר:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק נוח
- מכסים את הקערה בניילון ומגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה
- מחלקים את הבצק לכדורים בינוניים שווים ומרדדים כל כדור על משטח מקומח לפיתה עגולה
- מסדרים את הפיתות בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- בקערה מערבבים את שמן הזית והזעתר עד לאיחוד ומברישים את הפיתות מכל הכיוונים
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 12 דקות
- מגישים עם סלט ירקות וחומוס ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות