מתכון ללחם סודה אירי עם חמוציות או כל מה שתבחרו
מתכון נהדר ללחם משובח ללא כל צורך בהתפחה או שמרים - הסודה לשתיה וחומציות הריוויון אחראים לתפיחה המדהימה שלו, את החמוציות תוכלו להמיר באגוזים, זיתים, בצל מטוגן או עשבי תיבול ובכך תקבלו את המאפה המושלם עבורכם
- נועם זיגדון
- ב' אב התשפ"ג
- 1 תגובות
לחם סודה אירי עם חמוציות צילום: נועם זיגדון
מתכון ללחם סודה אירי עם חמוציות או כל מה שתבחרו / נועם זיגדון
המצרכים ללחם סודה אירי עם חמוציות או כל מה שתבחרו :
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 4 כוסות קמח לבן
- 1 כפית גדושה סודה לשתיה
- ½- 1 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה L
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1+3/4 כוסות ריוויון
- 1 כוס חמוציות (ניתן להמיר באגוזים, זיתים, בצל מטוגן, עשבי תיבול וכו')
- 2 כפות גרעיני חמנייה קלופים
אופן ההכנה ללחם סודה אירי עם חמוציות או כל מה שתבחרו:
- מכניסים לקערה את הקמח הסודה לשתיה, הסוכר והמלח ומערבבים.
- בקערה נוספת, טורפים את הביצה עם החמאה והריוויון.
- מעבירים את התערובת הטרופה אל תוך קערת הקמח ומערבבים עד שמתקבל גוש בצק אחיד ומוסיפים את החמוציות.
- מקמחים משטח עבודה ומגלגלים את הבצק לכדור
- מצפים את חלקו העליון של כדור הבצק בגרעיני חמניה ומקמחים את כדור הבצק מכל הצדדים
- חורצים חתך בצורך של איקס במרכז הכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על - 150° ואופים במשך כ-50 דקות עד שהלחם מזהיב
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות