מתכון לעוגת פירורים מרנג ריבה ושוקולד
עוגה מיוחדת וטעימה, משולבת בשוקולד וריבה כאשר ביניהם שכבת מרנג מושלמת המעניקה לעוגה את טעמה המוצלח לקינוח חגיגי ומרשים
עוגת מרנג שוקולד וריבה צילום: אסתי זוהרץ
מתכון לעוגת פירורים מרנג ריבה ושוקולד / אסתי זוהרץ
המצרכים לעוגת פירורים מרנג ריבה ושוקולד:
גודל: תבנית בינונית
לבסיס:
- 3 כוסות קמח כוס ח"פ שקוף
- 3/4 כוס סוכר
- 1 ביצה + כפית מיץ לימון
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס שמן
למרנג:
- 3 חלבונים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס קוקוס או אגוזים טחונים
למלית:
- 3 כפות ריבה
- 100 גרם שוקולד מריר מגורד
אופן ההכנה לעוגת פירורים מרנג ריבה ושוקולד:
הכנת המרנג:
- מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, מקפלים פנימה את הקוקוס לתוך המרנג בתנועות עטיפה עד לאיחוד.
- בקערה נפרדת, מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים
- לוקחים חצי כוס מפירורי הבצק ומניחים בצד (לפיזור מלמעלה)
- את יתרת פירורי הבצק מהדקים היטב על תבנית אפייה בינונית
- מורחים מעל הבצק שבתבנית את הריבה בצורה אחידה ומעל הריבה מורחים את המרנג.
- מעל המרנג מפזרים שוקולד מריר מגורד ומעל כל זה מפזרים את פירורי הבצק ששמרנו בצד
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ 20 דקות או עד להזהבה נאה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות