מתכון לרול פילו במלית בשר עם בצל ופטריות
מתכון נהדר לרול מבצק פילו הממולא בתערובת בשר משובחת המשולבת בבצל, פטריות או גזר מגורד, בהגשה עם זילוף של רוטב צ'ילי תקבלו מנת פתיחה בשרית מלאת עניין
- חני לוין
- כ"ה תמוז התשפ"ג
רול פילו במילוי בשר עם בצל ופטריות צילום: אורלי מוסאי
מתכון לרול פילו במלית בשר עם בצל ופטריות / אורלי מוסאי
המצרכים לרול פילו במלית בשר עם בצל ופטריות:
- דפי פילו לפי כמות הסועדים
לתערובת הבשר:
- 500 ג' בשר טחון
- 1 בצל חתוך לקוביות
- מלח
- פלפל שחור
- מעט פפריקה
- כמון
- תבלין שווארמה איסטנבול
- פטריות קצוצות / גזר מגורד
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
- קצח
אופן ההכנה לרול פילו במלית בשר עם בצל ופטריות:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הבשר ומערבבים הייטב, כך שהבשר יתפורר, ממשיכים לטגן תוך ערבוב תמידי עד שהבשר משנה את צבעו
- מוסיפים את התבלינים והירקות וממשיכים לטגן עוד כ10 דקות תוך ערבוב תמידי
- חשוב לשמור על העסיסיות ולא לייבש את הבשר
- לוקחים דף פילו ומקפלים לחצי מניחים בתחילת הדף שתי כפות גדושות מתערובת הבשר, מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים לרול.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים את הרולים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום וקצח
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כחצי שעה עד לקבלת גוון זהוב
- מוציאים מהתנור ומגישים בזילוף של רוטב צ'ילי
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות