מתכון לכנאפה מוצלחת ומלאת טעמים
מתכון נהדר לכנאפה מוצלחת - שערות קדאיף ממולאות בגבינות ריקוטה ומוצרלה ומצופות בסירופ מתוק ושברי פיסטוקים
- נועם זיגדון
- כ' תמוז התשפ"ג
כנאפה מוצלחת ומלאת טעמים צילום: נועם זיגדון
מתכון לכנאפה מוצלחת ומלאת טעמים / נועם זיגדון
המצרכים לכנאפה מוצלחת ומלאת טעמים:
מתאים לתבנית 30
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 חבילה אטריות קדאיף קצוצות (450 גרם )
- 150 גרם חמאה מומסת
- 500 גרם גבינת ריקוטה
- 200 גרם מוצרלה מגורדת
לציפוי ושימון:
- 1 חמאה רכה - לשימון התבנית
- 100 גרם פיסטוקים קצוצים - לקישוט
- לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- 2 כפות מיץ לימון
- 3-4 טיפות מי ורדים
אופן ההכנה לכנאפה מוצלחת ומלאת טעמים:
הכנת הסירופ:
- בסיר קטן מניחים את מצרכי הסירופ ומבשלים על אש גבוהה במשך כ 5 דקות
הכנת הכנאפה:
- משמנים את התבנית בחמאה ומניחים בצד
- מערבבים היטב את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת
- מפזרים חצי מכמות השערות בתחתית ומהדקים אותן היטב
- בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עד לאיחוד
- מורחים את תערובת הגבינות בשכבה אחידה על שערות הקדאיף ומשאירים 1 ס"מ בקצוות
- מכסים את שכבת הגבינות בשארית השערות ומהדקים היטב
- מכניסים לתנור שחומם מראש על -250° ואופים במשך כ 25-30 דקות, או עד שהן מזהיבות
- מוציאים את הכנאפה מהתנור ושופכים מעל את הסירופ
- מפזרים פיסטוקים גרוסים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות