כ"ד כסלו התשפ"ה
25.12.2024

לראשונה בישראל: נרשם בית משותף מעל למנהרה

המהלך התאפשר לאחר רישום החלקה התלת ממדית בלשכה הארצית לרישום תשתיות לאומיות ופרצלציות  

לראשונה בישראל: נרשם בית משותף מעל למנהרה
רחוב מגדים 17 ירושלים צילום: גוגל מפות

המפקח על רישום המקרקעין בירושלים, עו"ד רביב מייזל, חתם על צו רישום הבית המשותף ברח' מגדים 17 בירושלים, הבנוי מעל למנהרה. זוהי הפעם הראשונה בישראל בה נרשם בית משותף לאחר התיקון לחוק המקרקעין אשר אפשר רישום תלת ממדי.

רישום הבית המשותף בטאבו התאפשר לאחר שבינואר השנה נרשמה חלקה תלת ממדית בלשכה הארצית לרישום תשתיות לאומיות ופרצלציות.

במסגרת רישום החלקה התלת ממדית, נרשם חלק מכביש 16 בירושלים על שם מדינת ישראל, ואילו הבעלות על החלקה הקרקעית שעליה נבנו, בין היתר, בתים משותפים - נרשמה על-שם בעלי הזכויות הפרטיים.

יוזכר, כי עד לפני מספר שנים, בהתאם לחוק המקרקעין, רישום המקרקעין בישראל היה דו-ממדי. בעלי הזכויות במקרקעין היו הבעלים בכל עומק הקרקע ועד רום השמים שמעל שטח החלקה המצוין בנסח הרישום בטאבו.

כניסתו לתוקף של תיקון 33 לחוק המקרקעין בסוף שנת 2018 אפשר חלוקה גמישה יותר של רישום המקרקעין כדי לנצל באופן יעיל יותר את הקרקע ורישום הזכויות בהתאם לתכנון העכשווי הקיים בגובה ובעומק הקרקע. כך למשל, בניינים למגורים ולמסחר שיבנו מעל כביש מקורה, מנהרות תת קרקעיות, גשרים עיליים לתחבורה, הולכי רגל או לתשתיות. הדבר מקל על צרכי הפיתוח ומגביר את הסחירות בקרקע.

רישום החלקה התלת ממדית מבטא את ההפקעה שנעשתה במקרקעין בהתאם לשטח שהופקע בלבד, וגורע מהחלקה הקרקעית רק את השטח שהופקע לצורכי ציבור.

רישום בטאבו רישום ירושלים מנהרה הפקעת קרקע הפקעת שטח

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}