בריא ודיאטטי: מתכון לקוביות טופו מוקפצות עם ירקות בסגנון פיקנטי
מתכון נהדר לארוחת צהריים פרווה עם קוביות טופו המוקפצות עם שלל ירקות ומתובלים יחד בערובת פיקנטית ומלאת עניין
- חני לוין
- ג' תמוז התשפ"ג
מוקפץ עם טופו ושלל ירקות בסגנון פיקנטי צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לקוביות טופו מוקפצות עם ירקות בסגנון פיקנטי
המצרכים לקוביות טופו מוקפצות עם ירקות בסגנון פיקנטי:
- 300 גרם טופו
לתיבול הטופו:
- 1 כף סילאן
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
למוקפץ:
- 1 בצל בינוני קצוץ גס
- 2 גזרים גדולים חתוכים לחצאי עיגולים
- 1/2 גמבה חתוכה גס
- סלסלה וחצי פטריות שמפיניון חתוכות גס
- 2 שיני שום קצוצות
- 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
לתיבול המוקפץ:
- 3 כפות מים
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כפית תבלין גריל
- 1/4 כפית פפריקה חריפה / תבלין צ’ילי חריף
- קמצוץ פלפל שחור
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה לקוביות טופו מוקפצות עם ירקות בסגנון פיקנטי:
- חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומכניסים לקערה, מוסיפים את הסילאן, המלח והפלפל השחור ומערבבים הייטב לאיחוד.
- מחממים סיר או מחבת עם כף שמן ומטגנים את קוביות הטופו עד להזהבה נאה משני הצדדים ומוציאים על צלחת
- מחממים שוב את המחבת ומוסיפים לה 2 כפות שמן מוסיפים פנימה את הבצל ומטגנים עד להשחמה, מוסיפים את הגזר, הגמבה, הפטריות, השום וממליחים מעט,
- מקפיצים במשך כ-15 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (מומלץ לכסות את המחבת, ולערבב מידי פעם).
- בקערית נפרדת מכניסים את כל מצרכי התיבול למוקפץ ומערבבים הייטב לאיחוד, שופכים את התערובת לסיר/המחבת עם המוקפץ ומערבבים הייטב, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים במשך כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים.
- מוציאים לצלחות ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות