מתכון לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי
מתכון מוצלח לבורקסים ביתיים מבצק ספידי ממולאים בתערובת פירה המתובלת בטוב טעם ומעניקים תוספת נהדרת לארוחה
- חני לוין
- ב' תמוז התשפ"ג

בורקס במילוי פירה מבצק ספידי צילום: אסתי זוהרץ
מתכון לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי / אסתי זוהרץ
המצרכים לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי:
לפירה:
- 3 תפוח אדמה גדולים מבושלים ומעוכים לפירה
- מעט מלח
- קמצוץ פלפל לבן
- 1/4 כפית מרק עוף
לבצק:
- 4 כוסות קמח כוסמין
- 1/2 כפית מלח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים רתוחים (במידה ויש צורך מוסיפים עוד מעט מים)
אופן ההכנה לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי:
הכנת המילוי:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הפירה ומערבבים הייטב עד לאיחוד
הכנת הבצק:
- מערבבים הייטב את כל מצרכי הבצק וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
- מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן דק מאוד
- חותכים את המלבן לריבועים בעזרת גלגלת
- מניחים על כל קצה של ריבוע בצק ממילוי הפירה ומקפלים את שתי הקצוות למשולש
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ - 18 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות