י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

מתכון לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי

מתכון מוצלח לבורקסים ביתיים מבצק ספידי ממולאים בתערובת פירה המתובלת בטוב טעם ומעניקים תוספת נהדרת לארוחה 

מתכון לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי
בורקס במילוי פירה מבצק ספידי צילום: אסתי זוהרץ

מתכון לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי / אסתי זוהרץ

המצרכים לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי:

לפירה:

  • 3 תפוח אדמה גדולים מבושלים ומעוכים לפירה
  • מעט מלח
  • קמצוץ פלפל לבן
  • 1/4 כפית מרק עוף

לבצק:

  • 4 כוסות קמח כוסמין
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רתוחים (במידה ויש צורך מוסיפים עוד מעט מים)

אופן ההכנה לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי:

הכנת המילוי:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הפירה ומערבבים הייטב עד לאיחוד

הכנת הבצק:

  1. מערבבים הייטב את כל מצרכי הבצק וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
  2. מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן דק מאוד
  3. חותכים את המלבן לריבועים בעזרת גלגלת
  4. מניחים על כל קצה של ריבוע בצק ממילוי הפירה ומקפלים את שתי הקצוות למשולש
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  6. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ - 18 דקות 

בהצלחה רבה ובתאבון

בורקסים מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}