טוויטר נתבעת על 250 מיליון דולר בשל הפרת זכויות יוצרים
אמני מוזיקה בארה"ב תבעו את טוויטר בטענה שהיא אפשרה הפרות של זכויות יוצרים | איגוד מפרסמי המוזיקה הלאומי דורש פיצויים של יותר מ-250 מיליון דולר מהחברה
- ראובן כספי
- כ"ו סיון התשפ"ג
קבוצה של 17 אמני מוזיקה בארה"ב תבעה את טוויטר בטענה שהפלטפורמה אפשרה הפרות של זכויות יוצרים הכוללות כמעט 1,700 שירים.
איגוד מפרסמי המוזיקה הלאומי (NMPA) דורש פיצויים של יותר מ-250 מיליון דולר מהחברה.
בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי הפדרלי בנאשוויל, האיגוד טען כי טוויטר "מתיר ומעודד הפרה של זכויות היוצרים" למטרות רווח. הוא אומר שהמצב לא השתפר מאז אילון מאסק קנה את החברה.
איגוד מפרסמי המוזיקה הלאומי, המייצג חברות מוזיקה בכל רחבי ארצות הברית טען כי טוויטר ממשיכה "לקצור רווחים עצומים מהזמינות של מוזיקה ללא רישיון מבלי לשלם עבורה את דמי הרישוי הנדרשים". הוא הוסיף כי ההפרות העניקו לטוויטר "יתרון לא הוגן" על פני מתחרים - יו טיוב, אנסטגראם פייסבוק, טיקטוק וסנאפצ'ט - המשלמים עבור רישיונות מוזיקה.
טוויטר "ניצבת לבדה כפלטפורמת המדיה החברתית הגדולה ביותר שסירבה לחלוטין לתת רישיון למיליוני השירים בשירות שלה", אמר נשיא איגוד מפרסמי המוזיקה הלאומי דיוויד ישראלי, בהצהרה.
מאסק, שחזר לאחרונה לתואר האדם העשיר בעולם, קנה את טוויטר בשנה שעברה תמורת 44 מיליארד דולר.
נשיא האיגוד אמר גם: "שינוי הבעלות של טוויטר באוקטובר 2022 לא הוביל לשיפורים באופן שבו היא פועלת ביחס לזכויות יוצרים. להיפך, ענייניה הפנימיים של טוויטר בכל הנוגע לעניינים הרלוונטיים לתיק זה נמצאים באי סדר", הוסיף.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות