מתכון לצלי כתף עם שזיפים ביין וסילאן
מנה עיקרית משובחת ויוקרתית עם פרוסות צלי בקר המתבשלות עם שזיפים ביין וסילאן, מנה בשרית מוצלחת, קלה וטעימה המתאימה במיוחד לאורחים לכבוד שבת קודש
צלי כתף עם שזיפים ביין וסילאן צילום: אפרת ושדי
מתכון לצלי כתף עם שזיפים ביין וסילאן / אפרת ושדי
אופן ההכנה לצלי כתף עם שזיפים ביין וסילאן:
- 1 + 1/2 ק"ג נתח צלי כתף (מספר 5)
- 2 בצלים גדולים לבנים חתוכים לקוביות
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס סילאן
- 1/4 כוס יין אדום
- 2 כוסות ציר בקר (המים של שליקת הבשר)
- 4 עלי דפנה
- פלפל אנגלי
- אבקת מרק עוף
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 10 שזיפים מיובשים
אופן ההכנה לצלי כתף עם שזיפים ביין וסילאן:
- מבשלים את הבשר בסיר עם מים, עלי דפנה ופלפל אנגלי למשך 3 שעות
- לאחר שהבשר התבשל מוציאים מהמים ושומרים את הציר להכנת הרוטב
- מניחים לבשר להתקרר ורק אז חותכים אותו לפרוסות יפות
מכינים את הרוטב לבשר:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר מתחיל להתקרמל
- לאחמ"כ מוסיפים את הסילאן, והיין ומערבבים הייטב
- ממתינים עד לאידוי החומציות של היין ורק אז מוסיפים את הציר בקר
- מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת מרק, מערבבים ומוסיפים את השזיפים
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מבשלים במשך חצי שעה עד להסמכה,
- אפשרות 1: מסדרים את פרוסות הבשר בתבנית ומעל שופכים את הרוטב, מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים במשך שעה וחצי
- אפשרות 2: מכניסים את פרוסות הבשר לסיר עם הרוטב ומכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים במשך שעה וחצי. (אפשרות זו רק למי שיש סיר המתאים לאפייה בתנור)
- מגישים עם אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות