מהמטבח המרוקאי
מתכון לפסטיה – גלילות פילו ממולאים בעוף
מתכון נהדר לתוספת בשרית הולמת, פסטיה - גלילות פילו הממולאים בתערובת של עוף עם בצל מקורמל אגוזים וחמוציות ומעניקים לכם טעם של עוד
- חני לוין
- י"ז סיון התשפ"ג
פסטיה צילום: הדסה ברוכים
מתכון לפסטיה – גלילות פילו ממולאים בעוף / הדסה ברוכים
המצרכים לפסטיה – גלילות פילו ממולאים בעוף:
- עלי פילו
- עופות שלוקים - מכל סוג (חזה/יריכיים הודו וכ..)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 כפית שטוחה סוכר
- חופן אגוזים קלויים קצוצים
- חופן חמוציות קצוצות
- 2 כפות סילאן
- מעט קינמון
- 1 כפית פפריקה
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לפסטיה – גלילות פילו ממולאים בעוף:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן עד להשחמה יפה. מפרקים את בשר העוף מהעצמות, קוצצים אותו. ומוסיפים אותו לבצל המקורמל, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים הייטב לאיחוד
- מכבים את האש ומתחילים להרכיב את הגלילות.
- לוקחים עלה פילו, חוצים אותו לרוחב ומברישים כל חצי בשמן, מניחים את החצאים אחד על השני ושוב מברישים בשמן.
- ממלאים בקצה מתערובת העוף והאגוזים וסוגרים מעט משתי הצדדים בכדי שהמילוי לא יברח. ומגלגלים לסיגר.
- מברישים את הסיגרים שוב בשמן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (בכל התהליך השמן חשוב לקרנצ'יות של הסיגר)
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° במצב טורבו ואופים במשך כרבע שעה עד להשחמה נאה.
- ניתן להגיש בזילוף טחינה גולמית ודבש או סילן ולפזר פיסטוק.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות