מתכון לפרוסות לשון ביין ופטריות
מתכון נהדר למנה עיקרית משובחת ומלאת עניין, פרוסות לשון המתבשלות ברוטב יין עם פטריות בתיבול עסיסי שיעניקו לסעודת השבת יוקרה ואנינות
- חני לוין
- י"ב סיון התשפ"ג
לשון ביין ופטריות צילום: הדסה ברוכים
מתכון לפרוסות לשון ביין ופטריות / הדסה ברוכים
המצרכים לפרוסות לשון ביין ופטריות:
- 1 בשר לשון
- 1 בצל גדול
- 1/4 כוס יין
- 2 עלי דפנה
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 כפית חרדל
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כרכום
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות טריאקי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
אופן ההכנה לפרוסות לשון ביין ופטריות:
- מרתיחים את הלשון ומצננים מעט, לאח"מ ניתן לקלף את העור בקלות, ולאחר לילה פורסים אותה לפרוסות דקות.
- מחממים סיר סוטאג' עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה
- מסדרים את פרוסות הלשון אחד על גבי השני ומוסיפים רבע כוס יין
- מבשלים על אש גבוהה במשך כ5 דקות לאידוי.
- מוסיפים את השום, הפטריות ועלי הדפנה.
- בקערה קטנה מערבבים את יתר התבלינים עם חצי כוס מים, מערבבים הייטב עד לקבלת רוטב חלק
- שופכים את הרוטב מעל פרוסות הלשון, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית נמוכה במשך כשעתיים שלמות.
- מגישים לצד אורז / פירה או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות