י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

מתכון לפרוסות לשון ביין ופטריות

מתכון נהדר למנה עיקרית משובחת ומלאת עניין, פרוסות לשון המתבשלות ברוטב יין עם פטריות בתיבול עסיסי שיעניקו לסעודת השבת יוקרה ואנינות

מתכון לפרוסות לשון ביין ופטריות
לשון ביין ופטריות צילום: הדסה ברוכים

מתכון לפרוסות לשון ביין ופטריות / הדסה ברוכים

המצרכים לפרוסות לשון ביין ופטריות:

  • 1 בשר לשון
  • 1 בצל גדול
  • 1/4 כוס יין
  • 2 עלי דפנה
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כרכום
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות טריאקי
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה לפרוסות לשון ביין ופטריות:

  1. מרתיחים את הלשון ומצננים מעט, לאח"מ ניתן לקלף את העור בקלות, ולאחר לילה פורסים אותה לפרוסות דקות.
  2. מחממים סיר סוטאג' עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה
  3. מסדרים את פרוסות הלשון אחד על גבי השני ומוסיפים רבע כוס יין
  4. מבשלים על אש גבוהה במשך כ5 דקות לאידוי.
  5. מוסיפים את השום, הפטריות ועלי הדפנה.
  6. בקערה קטנה מערבבים את יתר התבלינים עם חצי כוס מים, מערבבים הייטב עד לקבלת רוטב חלק
  7. שופכים את הרוטב מעל פרוסות הלשון, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  8. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית נמוכה במשך כשעתיים שלמות.
  9. מגישים לצד אורז / פירה או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון בשר לשון יין פטריות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}