י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

מתכון לקיש תפו"א ובטטה

מתכון נהדר לקיש תפוחי אדמה, בטטה, פטריות ובצל המתובלים ברוטב חלבי מיוחד המעניק את טעמו המושלם לפשטידה מלאת עניין

מתכון לקיש תפו"א ובטטה
קיש תפו''א ובטטה צילום: הדסה ברוכים

מתכון לקיש תפו"א ובטטה / הדסה ברוכים

המצרכים לקיש תפו"א ובטטה:

כוס מדידה: ח"פ חמה

לקלתית:

  • 2 כוסות קמח (חמה)
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1 ביצה
  • 2/3 כפות מים לפי הצורך

לירקות בתנור:

  • תפוחי אדמה
  • בטטה
  • פטריות טריות
  • בצל
  • מלח
  • פלפל שחור

לרויאל:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה/ בישול
  • 2 כפות קוטג'
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • גבינה צהובה
  • אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לקיש תפו"א ובטטה:

  1. במעבד מזון מכניסים קמח, חמאה ומלח ומערבלים בפולסים עד לקבלת תערובת חולית,
  2. מוסיפים את הביצה והמים בהדרגה עד שמתקבל בצק.
  3. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה למשטח בעובי של כחצי ס"מ
  4. מעבירים לתבנית פאי עמוקה/כל תבנית אחרת ומקפיאים לחצי שעה
  5. חותכים את כל הירקות לקוביות, מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° טורבו ואופים במשך חצי שעה עד שמשחים יפה מלמעלה.
  6. בקערה מערבבים את מרכיבי הרויאל לתערובת אחידה.
  7. מכניסים את הירקות לרויאל ומערבבים לאיחוד.
  8. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ושופכים פנימה את תערובת הירקות והרויאל, משטחים הייטב ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170° טורבו ואופים כחצי שעה עד שמשחים יפה, מוציאים ומצננים.
  9. מגישים עם סלט ירקות עסיסי ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

פשטידה קיש מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}