מתכון לקיש תפו"א ובטטה
מתכון נהדר לקיש תפוחי אדמה, בטטה, פטריות ובצל המתובלים ברוטב חלבי מיוחד המעניק את טעמו המושלם לפשטידה מלאת עניין
- חני לוין
- ח' סיון התשפ"ג
קיש תפו''א ובטטה צילום: הדסה ברוכים
מתכון לקיש תפו"א ובטטה / הדסה ברוכים
המצרכים לקיש תפו"א ובטטה:
כוס מדידה: ח"פ חמה
לקלתית:
- 2 כוסות קמח (חמה)
- 1 כפית מלח
- 100 גרם חמאה קרה
- 1 ביצה
- 2/3 כפות מים לפי הצורך
לירקות בתנור:
- תפוחי אדמה
- בטטה
- פטריות טריות
- בצל
- מלח
- פלפל שחור
לרויאל:
- 1 מיכל שמנת מתוקה/ בישול
- 2 כפות קוטג'
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח
- גבינה צהובה
- אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לקיש תפו"א ובטטה:
- במעבד מזון מכניסים קמח, חמאה ומלח ומערבלים בפולסים עד לקבלת תערובת חולית,
- מוסיפים את הביצה והמים בהדרגה עד שמתקבל בצק.
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה למשטח בעובי של כחצי ס"מ
- מעבירים לתבנית פאי עמוקה/כל תבנית אחרת ומקפיאים לחצי שעה
- חותכים את כל הירקות לקוביות, מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° טורבו ואופים במשך חצי שעה עד שמשחים יפה מלמעלה.
- בקערה מערבבים את מרכיבי הרויאל לתערובת אחידה.
- מכניסים את הירקות לרויאל ומערבבים לאיחוד.
- מוציאים את הקלתית מהמקפיא ושופכים פנימה את תערובת הירקות והרויאל, משטחים הייטב ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170° טורבו ואופים כחצי שעה עד שמשחים יפה, מוציאים ומצננים.
- מגישים עם סלט ירקות עסיסי ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות