מתכון לשטרודל שמרים מלוח ואוורירי במילוי גבינות
לקראת חג השבועות 'בחדרי חרדים' עם מגוון מתכונים מוצלחים ללחמים, מאפים וקינוחים שיעניקו לכם חג שמח ומלא טעם | הפעם עם מתכון מושלם למאפה שמרים מלוח במילוי גבינות
- חני לוין
- ג' סיון התשפ"ג
שטרודל שמרים מלוח ואוורירי במילוי גבינות צילום: אפרת אטיאס
מתכון לשטרודל שמרים מלוח ואוורירי במילוי גבינות
המצרכים לשטרודל שמרים מלוח ואוורירי במילוי גבינות:
לבצק:
- 2 כפות שמרים יבשים
- 270 מ"ל חלב פושר-חם.
- 1/2 כף חומץ
- 3 כפות סוכר
- 1 ביצה L
- קמצוץ מלח
- כ-50 ג' חמאה מומסת
- 1/4 כוס שמן
- 500 ג' קמח לבן
למלית הגבינות:
- 150 ג' גבינה בולגרית מפוררת
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 100 ג' גבינה צפתית מפוררת
- 4 כפות קוטג'
- 100 ג' גבינה צהובה מגורדת ועוד מעט לפזר מלמעלה לפני האפיה
- מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה לשטרודל שמרים מלוח ואוורירי במילוי גבינות:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את השמרים, חלב, חומץ, סוכר וביצה ומערבלים הייטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים לערבל, מוסיפים חצי מכמות הקמח ומערבלים לאיחוד - הבלילה מימית וזה בסדר.
- מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים לערבל כ 5-7 דקות. הבצק צריך לצאת מעט דביק. [אפשר להוסיף 3-4 כפות חלב אם הוא איננו דביק]
- מניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה.
הכנת מלית הגבינות:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי המלית ומערבבים הייטב לאיחוד
- מכניסים לקירור עד לשימוש
הכנת השטרודל:
- מחלקים את הבצק ל2שני חלקים שווים
- מרדדים את החלק הראשון לגודל 40*20 ממלאים בתערובת הגבינות ומגלגלים לרולדה, לרוחב.
- חותכים פרוסות בעובי 2 ס"מ, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כך שיראו את השבלול כלפי מעלה, מפזרים קצח וגבינ"צ . ומניחים להתפחה במשך כ 10 דק' .
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להשחמה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת אטיאס
קרדיט: אלירן מאור.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות