עדיף לעשות עירוב תבשילין ממאכל מוכן לשבת ולא מביצה קשה
אתר 'בחדרי חרדים' מביא מידי יום את פינת ההלכה היומית מהגאון הגדול רבי שבתי לוי ראש מוסדות 'הליכות משה' ורבה של רמת אהרן ב"ב | הנושא: עדיף לעשות עירוב תבשילין ממאכל מוכן לשבת ולא מביצה קשה
- חיים לוין
- ג' סיון התשפ"ג

הגאון הרב שבתי לוי צילום: באדיבות המצלם
עדיף לעשות עירוב תבשילין ממאכל מוכן לשבת ולא מביצה קשה
לכתחילה לא ישים ביצה ופת לעירוב תבשילין, אלא יקח את התבשיל המוכן לשבת כבר. כגון אדם שבישל את הדגים כבר מערב יו''ט עבור סעודת השבת יעשה עירובו על הדגים וזה יותר טוב מלקחת ביצה קשה.
מה שנהגו לקחת ביצה קשה בדווקא, זה מכיוון שפעם לא היה מקררים והביצה היא דבר שאפשר לעשותו בערב החג ולא יתקלקל עד לשבת, לכן נהגו בביצה קשה אבל לכתחילה עדיף במאכל שמוכן לשבת
Video Player is loading.
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
הלכה יומית מפי הגאון הרב שבתי לוי שליט\
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות