י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

מתכון לגביניות מבצק עננים ללא ביצים

לקראת חג השבועות קבלו מתכון מוצלח לגביניות רכות וטעימות במיוחד, מתאימות כנשנוש משביע לארוחת בוקר טעימה יותר

מתכון לגביניות מבצק עננים ללא ביצים
גביניות מבצק עננים ללא ביצים צילום: מלי כהן

מתכון לגביניות מבצק עננים ללא ביצים / מלי כהן

המצרכים לגביניות מבצק עננים ללא ביצים:

לבצק:

  • 4 כוסות קמח מנופה
  • 1/2 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כף שמרים
  • 1/4 כוס שמן או 100 גרם חמאה מומסת.
  • מים פושרים לפי הצורך. כוס אחת ועוד קצת.

למלית:

  • 1 חבילה גבינה טוב טעם, 250 גרם
  • קצת יותר מחצי קופסה גבינה 9% (קופסה של 250 גרם)
  • 5 כפות סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 3 כפות מלאות מעט פודינג וניל
  • חופן צימוקים - לבחירה

לסירופ:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה לגביניות מבצק עננים ללא ביצים:

  1. בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, מוסיפים בסוף את המים בהדרגה לפי ספיגה. מניחים את הבצק מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  2. בקערה מערבבים הייטב את כל מרכיבי המלית.
  3. מחממים תנור ל 175 מעלות.
  4. אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים שווים ומכסים חלק אחד שלא יתייבש.
  5. מרדדים את החלק הראשון על משטח מקומח לעלה מרובע. חותכים לריבועים ומניחים במרכז כפית מעט גדושה מן המלית. מהדקים היטב את הפינות מעל למלית עד לקבלת צורת מעטפה.
  6. מתפיחים עוד קצת ומברישים בביצה.
  7. מכניסים לתנור החם ואופים עד להזהבה יפה.
  8. בינתיים מבשלים את הסוכר והמים למשך מספר דקות עד להמסת הסוכר.
  9. מורחים על הגביניות בנדיבות בעזרת מברשת בעודן חמות.
  10. מכינים כך גם את החלק השני של הבצק.
  11. במקום סירופ אפשר לפזר אבקת סוכר.

מכסים את הגביניות עם שקית גדולה ומעל מגבת עד להתקררות, כך הן נשארות רכות מאוד

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון גביניות מאפה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}