מתכון לעוגיות אמסטרדם טעימות ומוצלחות
מתכון מוצלח וטעים לעוגיות פריכות והכי טעימות שיש עם קוביית שוקולד לבן המעניקה לעוגיית השוקו טעם מיוחד ומלא עניין • צפו
- חני לוין
- י"ט אייר התשפ"ג
עוגיות אמסטרדם צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לעוגיות אמסטרדם טעימות ומוצלחות / אפרת סיאצי
המצרכים לעוגיות אמסטרדם טעימות ומוצלחות:
- 1 כוס קמח לבן (140 ג’)
- 1/4 כוס אבקת קקאו (35 ג’)
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות כחצי שעה לפני)
- 4 כפות שמן קנולה
- 5 כפות סוכר חום כהה
- 1 ביצה
- 1/4 כוס שוקולד צ’יפס (50 ג’)
- 1 חפיסת שוקולד לבן (100 ג’)
אופן ההכנה לעוגיות אמסטרדם טעימות ומוצלחות:
- בקערה מכניסים את הקמח, הקקאו וסודה לשתיה ומערבבים היייטב
- בקערה נפרדת מכניסים את החמאה, השמן והסוכר החום ומערבבים הייטב במשך כדקה בעזרת מיקסר ידני
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב, לאח"מ מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך
- מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ומערבבים באיטיות עד לאיחוד
- מכניסים את הבצק להקפאה במשך 15 עד 20 דקות, עד להתייצבות
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומכניסים בכל כדור קוביית שוקולד לבן, מעל הקובייה מניחים עוד כדור ומכדררים הייטב עד לקבלת כדור ממולא בקוביית שוקולד.
- מניחים את הכדורים הממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים אותם מעט.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 11 עד 12 דקות
טיפ: ניתן לשדרג את תערובת העוגיות ולהוסיף קמצוץ מלח וכפית תמצית וניל.
הערה: הסוכר החום מעניק מרקם שונה ורך יותר לעוגיות, אך אם אין בסביבתכם סוכר חום ניתן להמירו בסוכר לבן אך המרקם ייצא מעט שונה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות