י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מהמטבח העיראקי

מתכון לקאהי - מאפה מטוגן עם חמאה וסוכר

מנת ביניים מושלמת: מאפה חלבי טעים ומיוחד המגיע מהמטבח העיראקי, מאפה מטוגן הנקרא 'קאהי' ומורכב משכבות בצק וחמאה כאשר בהגשה בוזקים עליו אבקת סוכר מה שנותן למאפה את הטעם המיוחד

מתכון לקאהי - מאפה מטוגן עם חמאה וסוכר
קאהי מאפה מטוגן עם חמאה וסוכר צילום: נועם זיגדון

מתכון לקאהי - מאפה מטוגן עם חמאה וסוכר / נועם זיגדון

המצרכים לקאהי - מאפה מטוגן עם חמאה וסוכר:

לבצק:

  • 1 ק''ג קמח
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות חומץ
  • ¼ כוס שמן
  • ¾ + 2 כוסות מים פושרים

למריחה:

  • 200 גרם חמאה רכה לפתיחת הבצק

לטיגון:

  • מעט חמאה

להגשה:

  • סוכר או אבקת סוכר

אופן ההכנה לקאהי - מאפה מטוגן עם חמאה וסוכר:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים הייטב עד לקבלת בצק אחיד
  2. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים, כל כדור מרדדים למלבן ארוך ודק מאוד
  3. מורחים שכבה דקה של חמאה ומקפלים משני הצדדים למרכז
  4. אופן קיפול הבצק - נועם זיגדון
    אופן קיפול הבצק. קרדיט: נועם זיגדון
  5. שוב מורחים חמאה ומקפלים לשניים לאורך כך שיווצר לנו ריבוע מקופל ומורחים שוב במעט חמאה
  6. מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה ומטגנים משני צדדים עד לקבלת גוון שחום
  7. מפזרים מעל סוכר או אבקת סוכר ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון מאפה מטוגן חמאה חלבי קאהי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}