מהמטבח העיראקי
מתכון לקאהי - מאפה מטוגן עם חמאה וסוכר
מנת ביניים מושלמת: מאפה חלבי טעים ומיוחד המגיע מהמטבח העיראקי, מאפה מטוגן הנקרא 'קאהי' ומורכב משכבות בצק וחמאה כאשר בהגשה בוזקים עליו אבקת סוכר מה שנותן למאפה את הטעם המיוחד
- נועם זיגדון
- י"ז אייר התשפ"ג
- 1 תגובות
קאהי מאפה מטוגן עם חמאה וסוכר צילום: נועם זיגדון
מתכון לקאהי - מאפה מטוגן עם חמאה וסוכר / נועם זיגדון
המצרכים לקאהי - מאפה מטוגן עם חמאה וסוכר:
לבצק:
- 1 ק''ג קמח
- 1 כף שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 כפות חומץ
- ¼ כוס שמן
- ¾ + 2 כוסות מים פושרים
למריחה:
- 200 גרם חמאה רכה לפתיחת הבצק
לטיגון:
- מעט חמאה
להגשה:
- סוכר או אבקת סוכר
אופן ההכנה לקאהי - מאפה מטוגן עם חמאה וסוכר:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים הייטב עד לקבלת בצק אחיד
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים, כל כדור מרדדים למלבן ארוך ודק מאוד
- מורחים שכבה דקה של חמאה ומקפלים משני הצדדים למרכז
- אופן קיפול הבצק. קרדיט: נועם זיגדוןאופן קיפול הבצק - נועם זיגדון
- שוב מורחים חמאה ומקפלים לשניים לאורך כך שיווצר לנו ריבוע מקופל ומורחים שוב במעט חמאה
- מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה ומטגנים משני צדדים עד לקבלת גוון שחום
- מפזרים מעל סוכר או אבקת סוכר ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות