מחקר מפתיע: הקשר בין משקאות ממותקים לדמנציה
ד"ר מאיה רוזמן חשפה מחקר מפתיע במיוחד על הקשר בין משקאות ממותקים שונים, עם ממתיקים וסוכר טבעי, לסיכון לחלות בדמנציה • והתוצאות? לא תאמינו
- קובי עוזיאלי
- ט' אייר התשפ"ג
- 1 תגובות
בפינת המחקר, חשפה התזונאית ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה השבועית ברדיו 103FM מחקר מפתיע על הקשר בין משקאות ממותקים למחלת הדמנציה, והאם יש הבדל בין ממתיקים מלאכותיים לסוכר? "החודש פורסם מחקר בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בו בדקו 178 אלף אנשים במשך כמעט 10 שנים", חשפה.
"עשו להם בדיקות מוח שמראות על סיכון לדמנציה, וגם צריכת משקאות ממותקים. הם חולקו לשלוש קבוצות: כאלו ששתו שתי כוסות משקה מתוק עם סוכר ליום ומעלה, או כלום. כאלו ששתו שתי כוסות משקה ממותק ללא סוכר אלא עם ממתיקים מלאכותיים, וכאלו ששתו כוס אחת של מיץ פרי טבעי סחוט טרי, או כלום".
והתוצאות - לא תאמינו:
"אלו ששתו מעל שתי כוסות מיץ ממותק עם סוכר או עם ממתיק מלאכותי - היו בסיכון הגבוה ביותר לדמנציה. לא היה הבדל בין הסוכר לממתיק המלאכותי. לצערי לא ציינו באיזה ממתיקים היו המשקאות האלו", אמרה.
"עוד תוצאה מפתיעה - אלו ששתו מיץ פרי טבעי בכמות של כוס אחת ליום - היו בסיכון מופחת בהשוואה לאלו ששתו יותר או בכלל לא שתו", סיפרה.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות