מתכון לחלה מבולגנת יוקרתית: כך יוצרים אותה • צפו
אוהבים שדרוגים? קבלו שדרוג נפלא לקליעת חלה לכבוד שבת קודש, כך יוצרים חלה מבולגנת שתעניק לכם בסעודה מראה יוקרתי ומרשים יותר
- נועם זיגדון
- ל' ניסן התשפ"ג

חלה מבולגנת צילום: נועם זיגדון
מתכון לחלה מבולגנת יוקרתית / נועם זיגדון
המצרכים לחלה מבולגנת יוקרתית:
כוס מדידה חד פעמית חמה
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- ½ + 1 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- ½ + 2 כוסות מים פושרים
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לחלה מבולגנת יוקרתית:
- בתחתית הקערה מניחים את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח ומערבבים הייטב
- מוסיפים מעל את הקמח, המלח ויתרת המים ולשים היטב, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וטוב.
- מניחים את הקערה בצד כשהיא מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
- מורידים אוויר מהבצק ומניחים שוב להתפחה במשך 20 דקות
- אופן קליעת החלה. קרדיט: נועם זיגדוןVideo Player is loading.
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.אופן קליעת חלה מבולגנת - נועם זיגדון - מחלקים את הבצק לכדורים וכל כדור מחלקים ל-3 חלקים
- פותחים כל חלק למלבן ארוך וחותכים לרצועות ארוכות
- מחברים כל מספר רצועות בקצה לרצועה אחת, כך שנוצר לנו שלוש קבוצות של רצועות בצק
- מחברים את שלושת הקבוצות וקולעים לצמה.
- קושרים את הקצוות בחוט פשתן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מתפיחים שוב במשך 20 דקות, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שיבולת שועל. (ניתן לפזר גם שומשום / גרעיני חמנייה)
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ- 25 דקות עד להשחמה.
בהצלחה רבה ובתאבון
תגובות (21)
1.
מיכאל | 19/05/24 12:52
2.
יאיר | 19/05/24 13:20
3.
המפרגן | 19/05/24 14:29
4.
תונא | 19/05/24 14:30
5.
מנחם | 19/05/24 15:14
משיב | 19/05/24 16:58
0
0
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות