לא רק הרפורמה: לפיד קורא לדיאלוג בבית הנשיא על חוק הגיוס
ראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס בפתח ישיבת הסיעה לסאגת חוק הגיוס שנידונה כעת בממשלה וקרא לדיאלוג משותף בבית הנשיא. "אני מציע לשבת יחד, לדבר על זה בבית הנשיא, לפחות לנסות לראות אם אפשר להגיע למתווה מוסכם שלא יוביל אותנו לקרע גדול עוד יותר", אמר
- אברהם פריינד
- כ"ח ניסן התשפ"ג
- 22 תגובות
ראש האופוזיציה יאיר לפיד קרא הבוקר (רביעי) לקואליציה לקיים דיאלוג על חוק הגיוס עם האופוזיציה בבית הנשיא.
לפיד אמר בפתח ישיבת סיעת יש עתיד: "חוק הגיוס שאותו התחילה הממשלה לקדם הוא המשך ההתקפה על הישראליות, בשם היהדות. הממשלה הזו מובילה אותנו לעימות חזיתי בין היהדות לבין הישראליות. אסור לתת לה. הישראלים הם יהודים, היהודים הם ישראלים. אנחנו העם היהודי, אנחנו הלאום הישראלי, אנחנו פה ביחד".
לפיד הוסיף: "השבוע הזה, שבין יום השואה ליום הזכרון, בואכה יום העצמאות, הוא השבוע שבו כל יהודי שחי בישראל יודע שאי אפשר לעשות את ההפרדה בין היהדות לישראליות. אוייבינו לא עושים אותה. מבקשי נפשנו לא עושים אותה. בבתי העלמין הצבאיים לא עושים אותה. גם הממשלה לא יכולה לעשות אותה".
לדבריו, "החרדים צריכים לדעת שאנחנו לא נגדם. כל מה שאנחנו אומרים זה שאנחנו רוצים שהילדים שלהם יעשו מה שעושים הילדים שלנו, ביחד עם הילדים שלנו. שיהיה להם גורל משותף. בטנק של הבן שלי היה מתנחל, היה רוסי, היה מזרחי מהפריפריה. מישהו היה חסר שם.
העברתי בחיי שני מתווי גיוס, בשתי ממשלות שונות. באחת הפעמים יחד עם בנימין נתניהו. שניהם לא היו מושלמים, אבל הם היו צעד בכיוון הנכון. הם נתפסו כהתגרות, זה לא מה שהם היו. זה היה ניסיון למנוע התפרקות של החברה הישראלית. בדיוק את ההתפרקות שמאיימת עלינו היום.
שירות בצבא, שירות אזרחי בקהילה, יציאה לעבודה, הם לא מושגים אנטי חרדיים. הם הבסיס של הקיום המשותף. זה נקרא "צבא העם" מפני שאנחנו מאמינים שיש פה עם. מפני שאנחנו מאמינים ש"בארץ ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית", אמר.
עוד אמר ראש האופוזיציה: "הימים והשבועות הקרובים יקבעו איך תעוצב דמותנו הרוחנית, הדתית והמדינית שנים רבות קדימה. יש עקרון אחד שמחייב את כולנו: חיים משותפים לא יכולים להיות מבוססים על זה שצד אחד ידרוס את הצד השני. אם מישהו ינצח, זה אומר שכולנו הפסדנו".
לדבריו, "אם הממשלה תחזור על הטעות של העברת חוק השתמטות לאומית במעמד צד אחד, זה יחייב אותנו להודיע שאנחנו לא מכירים בו ונבטל אותו בהזדמנות הראשונה שתהיה לנו. זו לא הדרך.
אני מציע לממשלה – ובעיקר למפלגות החרדיות – לקיים דיאלוג על חוק הגיוס. לשבת יחד, לדבר על זה בבית הנשיא, לפחות לנסות לראות אם אפשר להגיע למתווה מוסכם שלא יוביל אותנו לקרע גדול עוד יותר".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 22 תגובות